Lunchcafé Curcuma Gouda, biologisch en vegetarisch

Lunchcafé Curcuma Gouda, aan de Korte Groenendaal, is druk bezig met de ­verbouwing van de ­nieuwe zaak. Birgit ­Rutgers gaat het lunchcafé runnen en verwacht eind augustus open te gaan.

De naam ‘curcuma’ is afgeleid van het kruid, in het Nederlands ook wel geelwortel genoemd. In India wordt curcuma al eeuwen lang gebruikt als smaakmaker, kleurstof en geneeskrachtig kruid. “We kijken erg uit naar de ­opening”, aldus Birgit. “Bij Lunchcafé ­curcuma kun je in een ontspannen ambiance koffie drinken, ­lunchen en ­brunchen, snacken of iets mee naar huis nemen als je geen zin of tijd hebt om te ­koken.”

Birgit droomde er jaren van om zelf een horecaonder­neming te ­beginnen. “Ik vond dat de tijd rijp was voor een nieuw concept in Gouda. De vraag naar gezond en verantwoord eten is groot, maar aanbod is er nauwelijks en daar ga ik op inspringen met het openen van een biologisch ­vegetarisch lunchcafé.”

Advertisements

Crowdfundingactie
Om de droom werkelijkheid te laten worden is Birgit een crowdfunding­actie begonnen. “Een groot deel van de financiering is al binnen door eigen inbreng en een investeerder. Hiermee kan ik het pand ­verbouwen, inrichten en bijna alle ­keukenapparatuur aanschaffen. Dus support mij om die laatste loodjes binnen te halen via de website www.crowdaboutnow.nl/Curcuma.”

Curcama