Liveblog: Museum Gouda doet een oproep

Na het persbericht van zondagavond zijn de maatregelen tegen het coronavirus aangescherpt. Zo worden er nu forse boetes uitgedeeld als er mensen in groepen van 3 of meer rondhangen, alle bijeenkomsten zijn verboden tot en met 1 juni (ook met minder dan 100 mensen), kappers en schoonheidsspecialisten mogen hun beroep niet meer uitoefenen en burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 8603
Aantal doden in Nederland: 546 patiënten overleden
Totaal aantal besmettingen Gouda: 31

Advertisements

Update 16:53 uur: Een nieuwe en speciale Nood SEH opent op zaterdag 28 maart in het Groene Hart Ziekenhuis.

Update 16:49 uur: Wij zijn Hans Evenboer & Jair De Groot wij gaan ons morgen 28 maart inzetten voor de ouderen die het nu zo onwijs moeilijk hebben en niet met dit lekkere weer naar buiten kunnen dus wat gaan we doen wij gaan lekker Nederlandtalige liedjes zingen van vroeger en nu op gepaste afstand de bewoners blijven lekker op hun balkonnetje en wij gaan buiten hun vermaken met onze zang.

Zijn er mensen die willen kijken kom aub niet in grote getalen en houdt de 1,5 meter afstand

Update 16:40 uur: In het Groene Hart zijn er op dit moment 197 besmet met het Coronavirus. Dat is een stijging van 29.

Het aantal coronabesmettingen in het Groene Hart nadert de tweehonderd. Uit op vrijdagmiddag gepubliceerde cijfers van het RIVM blijkt dat het aantal patiënten met 29 is gestegen tot 197.

Update 14:18 uur: GeenStijl: ”Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.” Lees het volledige bericht hier.

Update 14:05 uur: Aantal nieuwe besmettingen in Nederland: 1172 en aantal nieuwe doden: 112. Het aantal besmettingen in Gouda is opgelopen van 25 naar 31 sinds gisteren.

Update 13:51 uur: Video van de Burgemeester Pieter Verhoeve:

 

Update 13:48 uur: The Gouda Shop zoekt een sponsor om de ouderen te helpen.

Update 13:39 uur: GOUDasfalt blijft open met handhaving Corona-maatregelen. Lees het artikel hier

Update 13:21 uur: De stroomstoring in Gouda is opgelost na een aantal uur. Thuiswerkers kunnen weer verder met hun werk.

Update 12:31 uur: De Goudse Eend onganiseert aankomende zondag om 15.00 een online pubquiz.

Update 12:22 uur: Ook de speeltuinen gaan het strenger aanpakken.

Update 11:12 uur: Het Ijsselhuis vraagt Gouda om hulp. Hulp kan worden geboden door het kopen van een cadeaubon voor jezelf of een ander.

Update 11:03 uur: Ambitious Licht en Geluid trad op bij verpleeghuis Savelberg. De bewoners vonden het optreden erg leuk en de sfeer was goed.

Update 10:36 uur: Het RIVM blijft het elke dag herhalen. Hou 1.5 meter afstand, blijf zo veel mogelijk thuis en was je handen vaak.

Update 10:32 uur: Museum Gouda doet een oproep aan alle Gouwenaars om gezamenlijk een kunstwerk te creëren en daarmee letterlijk en figuurlijk een creatieve stip op de horizon te zetten. Als de deuren van Museum Gouda straks weer open gaan, worden alle kunstwerken bijeengebracht en als geheel tentoongesteld in de Goudse museumzalen. Meer info hier.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving? Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android   27-03-2020 14:19