Liveblog: Juffen fietsen naar scholieren en geven een paasontbijt

We hebben iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De essentie van de aanpak is: het virus maximaal controleren waarbij we vooral kwetsbare groepen willen beschermen. Als mensen geen contact hebben, dan kunnen ze anderen niet besmetten en verspreidt het coronavirus zich niet. Rutte tijdens de persconferentie op dinsdag 7 april: “Geen onnodige reizen en geen onnodig grensverkeer. Ik doe een beroep aan iedereen om Pasen thuis te vieren”, verduidelijkte Rutte. “Blijf thuis”, zei hij vervolgens in verschillende talen. Er komen nu geen nieuwe maatregelen om de corona-epidemie tegen te gaan. De al genomen maatregelen lijken het virus al wat in de hand te houden, zei Rutte. “Dat is positief, maar we moeten nu volhouden. We zijn op de goede weg, we moeten dit samen doen en blijven volhouden.”

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 23.097
Aantal doden in Nederland: 2.511 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 8.197

 

Update 17:01 uur: AD: Vakantie vieren in een stacaravan, klussen aan de boot of gewoon een bloemetje halen voor een jarige schoonvader. De marechaussee spreekt Duitsers bij de grens aan dat vooral níet te doen. Maar velen rijden toch gewoon door, blijkt tijdens een controle bij de Roermondse overgang.

Advertisements

Update 16:06 uur: Een bericht van de politie voor watersporters en recreanten.

Update 14:24 uur: Het aantal positief geteste personen is toegenomen met 1.335. Dit brengt het totaal aantal besmettingen in Nederland op 23.097 mensen. De ziekenhuisopnames zijn nu opgelopen tot een totaal van 8.197  patiënten, dit betekent dat er sinds gisteren 225 opnames bij zijn gekomen. Het aantal nieuwe overleden personen is met 115 overledenen gestegen tot een totaal van 2.511.

Update 14:10 uur: Een bewoonster van een van de Bluelandflats kreeg vanmiddag bezoek van Ali B, minister Carola Scouten en burgemeester Pieter Verhoeve.

 

Update 12:54 uur: Vanavond is er weer een online Theater Virus Festival om 20:00 uur.

Update 12:21 uur: Hart van Nederland: Het aantal sterfgevallen door de coronacrisis neemt toe. De afgelopen week zijn er 2000 mensen meer overleden aan het coronavirus dan gemiddeld. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmiddag. In week 14 wordt het aantal overledenen geschat op meer dan 5000.

Update 11:50 uur: Oproep om paasontbijt voor de deur of op balkon te houden.

Update 11:30 uur: Er zijn veel donaties van bloemen en platen bezorgd bij zorgcentrum Savelberg.

Update 11:10 uur: Twee juffen fietsen door de buurt om scholieren van basisschool Wereldwijs te voorzien van een paasonbijtje

10-04-2020 11:15