Liveblog: Hoe zit het met de cijfers?

Na het persbericht van zondag 22 maart zijn de maatregelen tegen het coronavirus aangescherpt. Zo worden er nu forse boetes uitgedeeld als er mensen in groepen van 3 of meer rondhangen, alle bijeenkomsten zijn verboden tot en met 1 juni (ook met minder dan 100 mensen), kappers en schoonheidsspecialisten mogen hun beroep niet meer uitoefenen en burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 10.866
Aantal doden in Nederland: 771 patiënten overleden
Totaal aantal besmettingen Gouda: 35

Update 14:05 uur: Zo juist is bekend gemaakt dat er 1104 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen en dat 132 mensen is komen te overlijden door het Coronavirus.

Op dit moment telt het RIVM 10.866 besmettingen en zijn er 771 mensen overleden.

Advertisements

Update 12:00 uur: De Albert Heijn in Westergouwe is nu ook elke zondag open van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Update 11:50 uur: Veel Nederlanders vragen zich af hoe het zit met de daadwerkelijke cijfers. Gaan we de goede of slechte kant op? Hoe zit het met de mensen die genezen? Hier een aantal woorden opgesomd.

Velen vragen zich af hoeveel mensen zijn genezen van het Coronavirus. Daar waar andere landen keurig een vorm van statistieken bijhouden, heeft Nederland dat niet. Er is namelijk geen meldingsplicht om door te geven dat mensen zijn genezen van de ziekte. Iemand die 24 uur geen klachten meer heeft wordt als genezen beschouwd. Deze cijfers worden dus niet bijgehouden door het RIVM. Het kan dus zo zijn dat duizenden mensen zijn genezen en ook immuun zijn.

Gistermiddag werd bekend gemaakt dat er 1152 besmettingen er bij zijn gekomen en 93 mensen zijn overleden aan het Coronavirus.

Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive-Careopnames nam gistermiddag iets minder snel toe. Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 is lager dan eergisteren. Omdat niet alle patiënten altijd meteen gemeld kunnen worden, kunnen de gemelde aantallen iets afwijken van de actuele situatie.

Gisteren nam ook het aantal gemelde in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. 

Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen werken. 

19-03-2020 12:24