Liveblog: Een goed vooruitzicht

Gouda – De ‘versoepelde’ maatregelen zijn dinsdag 5 mei door minister-president Mark Rutte voorgelegd. Zo mag de horeca weer wat meer bewegen met tafels op 1 juni en zijn kapperszaken sinds gisteren weer open. Ook de basisscholen en de kinderopvang zijn weer gedeeltelijk open. 

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 42.984
Aantal doden in Nederland: 5.510 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 11.378

 

Update 15:59 uur: Ook in Gouda zijn er leuke buurtinitiatieven ontstaan, een daarvan is: Balkon Bingo.

Advertisements

Update 14:20 uur: RIVM: Vandaag zijn er 35 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Het aantal besmettingen is gestegen met 196 aantal nieuwe besmettingen. Er zijn 54 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 42.984 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

COVID-19 in verpleeghuizen

Het aantal nieuwe verpleeghuizen met COVID-19 patiënten is lager dan in maart en april. Sinds eind april stabiliseert het aantal nieuwe verpleeghuizen met COVID-19 patiënten. Er komen iedere dag nog wel nieuwe locaties bij, maar niet meer zoveel als in maart en de eerste helft van april. Zie nieuwsbericht

 

Update 12:57 uur: Banketbakkerij van den Berg is failliet gegaan door de coronacrisis. De banketbakkerij bestond sinds 1864 en was gevestigd op de Lange Groenendaal. Lees het artikel hier.

Update 11:35 uur: Op de Spieringstraat hebben de bewoners stickers op de stoep geplaatst met daarop: ‘We houden afstand’.

Update 11:25 uur: Rederij de Vrijheid hoopt op 1 juni open te gaan. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe bar op het stadsstrand.

Update 11:20 uur: De Chocoladefabriek is sinds vanochtend 11.00 uur weer geopend.

12-05-2020 11:27