Liveblog: De corona-opsporingsapp laat nog wel even op zich wachten

We hebben iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De essentie van de aanpak is: het virus maximaal controleren waarbij we vooral kwetsbare groepen willen beschermen. Als mensen geen contact hebben, dan kunnen ze anderen niet besmetten en verspreidt het coronavirus zich niet. Rutte tijdens de persconferentie op dinsdag 7 april: “Geen onnodige reizen en geen onnodig grensverkeer. Ik doe een beroep aan iedereen om Pasen thuis te vieren”, verduidelijkte Rutte. “Blijf thuis”, zei hij vervolgens in verschillende talen. Er komen nu geen nieuwe maatregelen om de corona-epidemie tegen te gaan. De al genomen maatregelen lijken het virus al wat in de hand te houden, zei Rutte. “Dat is positief, maar we moeten nu volhouden. We zijn op de goede weg, we moeten dit samen doen en blijven volhouden.”


Aantal positief geteste mensen in Nederland: 33.405
Aantal doden in Nederland: 3.751 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 9.779

 

Advertisements

Update 17:04 uur: Kleinkinderen missen hun opa en oma, dit lieten zij op een grootse manier weten.

Update 16:40 uur: Een mooi gebaar van de inwoners van Gouda. Een herdenkingsplek achter het stadhuis op de Markt.

Update 16:36 uur: Brownies & Downies zoekt een bakfiets om te kunnen bezorgen.

Update 14:08 uur: Het aantal besmettingen ligt op een totaal van 33.405, dit betekent dat er 750 nieuwe besmettingen bij zijn gekomen ten opzichte van gisteren. Het aantal IC opnames is met 75 opgelopen tot een totaal van 9.779 (eerdere) opnames. Er zijn 67 mensen overleden sinds de meting van gisteren.

Tot nu toe zijn er 33.405 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

 

Update 13:33 uur: SPORT•GOUDA met Brede School Gouda, Stichting JONG Gouda en Kwadraad Maatschappelijk hebben een online (gratis) FIFA toernooi georganiseerd. Dit vindt elke woensdag van 19:00-22:00 plaats in eigen huis. 

 

Update 12:58 uur: Vandaag zijn er nieuwe mondkapjes ingevlogen.

 

Update 11:48 uur: De gemeente Gouda heeft een scenarioanalyse gemaakt om de financiële impact van de coronacrisis te bepalen. In de analyse zijn drie scenario’s opgenomen, gekoppeld aan de duur van de coronamaatregelen.

 

Update 10:21 uur: Een mooi initiatief van het Dichterskabinet en GoudApot. Zij hebben posters in de stad op laten hangen met daarop mooie woorden van steun en trots.

Update 10:06 uur: Het duurt nog wel even voor er een corona-opsporingsapp is die klaar is voor gebruik. Onder de zeven app-bouwers die dit weekend hun plannen voorlegden, tekent zich nog geen geschikte kandidaat af, erkent het ministerie van Volksgezondheid.

“Ik heb nog geen expert horen zeggen: we hebben al voldoende informatie om te kiezen”, zegt hoogste ambtenaar Erik Gerritsen. “Als je dat al zou willen.” De deskundigen die zich zaterdag en zondag over de ontwerpen bogen, zeggen bij ieder voorstel nog tal van gebreken te zien.

Lees het volledige artikel hier. 

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

 

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

20-04-2020 10:11