Liveblog: Bloemen op de Markt bij het stadhuis

Dinsdag 31 maart heeft het kabinet de maatregelen in de aanpak van het nieuwe coronavirus verlengd tot en met 28 april. Minister-president Rutte benadrukt, dat we met zijn allen de goede richting in zijn geslagen. Er is een afvlakking van het aantal COVID-19-patiënten in het ziekenhuis. Maar wat betekent dat? Het aantal nieuwe patiënten neemt namelijk nog dagelijks toe.

Elke dag komen er inderdaad nog patiënten bij. Maar de snelle toename neemt af en dat is goed nieuws. Zonder de maatregelen zou het aantal patiënten naar verwachting veel harder stijgen. We zijn er nog niet, gaf ook minister-president Rutte vandaag aan tijdens de persconferentie.De komende weken wordt duidelijk hoe verlenging van de maatregelen bijdraagt aan het verder afvlakken van de stijging van het aantal nieuwe corona patiënten. Dit meldt het RIVM op de website. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het RIVM.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 16.627
Aantal doden in Nederland: 1.651 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 6.622
Totaal aantal besmettingen Gouda: 43

Update 14:00 uur: Het aantal positief geteste mensen in Nederland ligt nu op 16.627 mensen. Dit is een stijging van 904 nieuwe besmettingen sinds gisteren. Het dodental is opgelopen tot 1.651, dit zijn 164 doden meer dan gisteren. Het totaal aantal ziekenhuisopnames is nu 6.622.

Advertisements

Update 13:30 uur: Gewoon Gouds en nieuw restaurant Gouds Glas hebben nu lunchboxjes met verse broodjes. Je kan de broodjes afhalen of laten bezorgen.

Foto: Raymond Aarsman

 

 

Update 13:00 uur: De zaterdagmarkt in Gouda is redelijk vol. Houdt iedereen aan de 1.5 meter afstand?

Update 11:45 uur: Ook biercafé De Goudse Eend gaat bezorgen. Met ‘De Goudse Gans‘ heeft eigenaar Jeroen Carol-Visser een webshop gestart.

 

Update 11:30 uur: Sinds gisteravond lagen er bloemen op de Markt bij het stadhuis. Ook waren er diverse tekeningen en teksten op de grond gemaakt ivm het Coronavirus.

Foto: Karel Baarspul (facebook)