Liveblog: Bibliotheek Gouda ‘opent’ thuisbieb

Gouda – Dinsdag 31 maart heeft het kabinet de maatregelen in de aanpak van het nieuwe coronavirus verlengd tot en met 28 april. Minister-president Rutte benadrukt, dat we met zijn allen de goede richting in zijn geslagen. Er is een afvlakking van het aantal COVID-19-patiënten in het ziekenhuis. Maar wat betekent dat? Het aantal nieuwe patiënten neemt namelijk nog dagelijks toe.

Elke dag komen er inderdaad nog patiënten bij. Maar de snelle toename neemt af en dat is goed nieuws. Zonder de maatregelen zou het aantal patiënten naar verwachting veel harder stijgen. We zijn er nog niet, gaf ook minister-president Rutte vandaag aan tijdens de persconferentie.De komende weken wordt duidelijk hoe verlenging van de maatregelen bijdraagt aan het verder afvlakken van de stijging van het aantal nieuwe corona patiënten. Dit meldt het RIVM op de website. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het RIVM.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 19.580
Aantal doden in Nederland: 2.101 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 7.427


Update 13:55 uur:
Het aantal positief geteste personen is opgelopen tot 19.580 (777 meer dan gisteren). Het aantal doden staat nu op 2.101, wat betekent dat er sinds gisteren 234 doden bij zijn gekomen. De ziekenhuisopnames zijn gestegen met 292 opnames, het totaal daarvan staat nu op 7.427 opnames.

Advertisements

 

Update 13:00 uur: Het Erasmus MC stuurt een  bericht aan alle kinderen met vragen over het coronavirus. Woensdag 8 april 14.00 uur organiseert de Nationale Wetenschapsagenda een online vragenuur met 2 wetenschappers. Hier kunnen de kinderen vragen stellen.

 

 

Update 12:03 uur: Een bericht van kinderburgemeester Talitha Schaddelee aan alle kinderen in Gouda.

View this post on Instagram

Aan alle kinderen in Gouda Beste kinderen, We leven in een lastige tijd: een tijd waar een coronavirus veel invloed heeft. Waarschijnlijk maak je voor het eerst mee dat er allemaal bijzondere maatregelen zijn genomen. Er worden geen lessen meer op school gegeven, de sportclubs en muziekschool zijn dicht en je kan niet meer gezellig met je ouders of vrienden naar de winkels of ergens iets gaan eten. Misschien ben je ook wel erg teleurgesteld om alle leuke dingen die afgezegd zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan kamp, schoolreisjes, de eindcito en de afscheidsmusical. Die teleurstelling begrijp ik erg goed, voor mij en de kinderwethouders gaan veel mooie activiteiten ook niet door. Ook had ik erg uitgezien naar de projectavond, want op school werkten we aan een leuk project. Gelukkig is er genoeg te doen online; zoals bijvoorbeeld op dedagvandaag.nl. Daar staan leuke tips om te doen zoals: een stopmotionfilmpje maken en tekenlessen volgen van de makers van de Donald Duck. Ook luisterboeken zijn erg leuk en de Brede School heeft ook leuke online-ideeën. Wat ook erg leuk is, is om gezellig te videobellen met je familie en vrienden. De maatregelen zijn niet voor niets. Als iedereen tegelijk ziek wordt, zijn er te weinig plekken in de ziekenhuizen. Jullie zien en horen natuurlijk van alles over het coronavirus. Misschien maak je je er zorgen om. Maar weet dat er mensen keihard werken om alles in ons land te regelen. Je kan het beste helpen door je aan de regels te houden. Houd 1,5 meter afstand, was vaak je handen en blijf thuis als je verkouden bent. Laat je niet gek maken door allemaal paniekerige berichtjes. Dat helpt niet en ze kloppen vaak ook helemaal niet. Als er belangrijke informatie is, dan horen we dat via minister Rutte of via burgemeester Verhoeve. Je kan ook extra helpen door aandacht te hebben voor anderen. Er zijn veel oudere en kwetsbare mensen die geen bezoek mogen ontvangen en misschien eenzaam zijn. Bel, mail, app wat vaker, maak een tekening of speel muziek. Je vindt vast wel iets leuks dat anderen blij maakt! Heel veel sterkte in deze tijd. Groetjes van jullie kinderburgemeester Talitha Schaddelee

A post shared by Kinderburgemeester van Gouda (@kindercollegegouda) on

 

Update 11:22 uur: De online bijeenkomst ‘virusvrij kennis opdoen’ start vanmiddag om 16:00 (aanmelden verplicht).