Live uitzending Dag van de Mantelzorg en introductie Respijtwijzer Gouda

Gouda – Respijtzorg is vervangende mantelzorg waarbij de mantelzorger de zorg af en toe over kan dragen aan een ander. Hierdoor kan de mantelzorger op adem komen en opladen en dus de mantelzorgtaken beter en langer volhouden. Op de Dag van de Mantelzorg (10 november 2020) presenteert Mantelzorgcentraal de Respijtwijzer Gouda, een online tool waarmee mantelzorgers hun weg gemakkelijker kunnen vinden naar een respijtzorgoplossing in de regio Gouda.

Adempauze is nodig
Maar liefst een derde deel van de Goudse inwoners van 15 jaar en ouder is mantelzorger. Van hen zorgt 17% langdurig (meer dan 3 maanden) en intensief (meer dan 8 uur per week) voor hun naaste. De helft van deze groep mantelzorgers, ruim 1500 mensen, voelt zich zwaarbelast.*

Het inzetten van respijtzorg kan overbelasting voorkomen. Mantelzorgers houden de zorg hierdoor langer en beter vol. De gemeente Gouda onderkent de preventieve werking van respijtzorg en vindt het dan ook belangrijk dat de toegang tot respijtzorg makkelijker gemaakt wordt. De respijtwijzer die Mantelzorgcentraal heeft ontwikkeld voorziet hierin.

Advertisements

Introductie respijtwijzer Gouda op 10 november
Op 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg, een mooie gelegenheid om de Respijtwijzer Gouda officieel te introduceren. Normaal gesproken zouden er hiervoor verschillende feestelijkheden zijn, maar helaas konden de geplande activiteiten vanwege corona niet doorgaan.

Om toch stil te staan bij de Dag van de Mantelzorg spreekt wethouder Corine Dijkstra de mantelzorgers toe via een live uitzending waarvoor mantelzorgers en professionals online zijn uitgenodigd.

Daarnaast is er ook aandacht voor de introductie van de respijtwijzer Gouda, met onder andere een deskundige van MantelzorgNL aan het woord over respijtzorg en wordt er een film getoond  waaraan 3 Goudse mantelzorgers hebben meegewerkt.

De live uitzending begint om 10:00 uur op dinsdag 10 november en is te kijken via: https://gouda.mantelzorgcentraal.nl/live-stream-mzc-10nov2020/

Mocht het niet lukken om het onderstaande filmpje af te spelen, plak dan onderstaande link rechtstreeks in uw browser: https://youtu.be/n-WXhRCpPs0

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

09-11-2020 11:30