Lions Club Zevenhuizen overhandigt cheque voor de Zonnebloem

Zevenhuizen – Lions Club Zevenhuizen steunt de Zevenhuizense afdeling van vereniging de Zonnebloem. Vrijwilligers van de Zonnebloem zetten zich in voor mensen voor wie het vanzelfsprekende niet meer vanzelfsprekend is. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat een lichamelijke handicap de actie radius beperkt. Vrijwilligers helpen dan door een uitje te organiseren, of verzorgen zelfs een vakantie. Het kan ook zijn dat ouderen wat eenzaam zijn en dan komen vrijwilligers gewoon gezellig op bezoek.

Al deze activiteiten dragen bij aan het een beetje beter maken van de maatschappij. Daarom heeft Lions Club Zevenhuizen dan ook de lokale afdeling van de Zonnebloem ondersteunt met een financiële bijdrage. Namens Lions Club reikte Gerard van der Wende de cheque uit aan voorzitter Peter Alkemade.

“Persoonlijk vind ik het sterke van de Zonnebloem, dat zelfs een klein beetje inzet leidt tot een enorm goed gevoel bij de cliënten. Het hoeft helemaal niet om grote acties te gaan: een praatje of iemand in zijn rolstoel meenemen voor een wandeling heeft al grote impact voor de betrokken persoon!”, vertelt van der Wende. Daarna vervolgt hij: “Ons Lions motto ‘We Serve’ is zeker ook van toepassing op de Zonnebloem”.

Advertisements

Alkemade is dan ook blij met zijn vrijwilligers: “Met deze financiële ondersteuning van 1.500 euro kunnen we weer een aantal extra activiteiten verzorgen. En nieuwe vrijwilligers kunnen we altijd gebruiken.”

Lions Club Zevenhuizen organiseert een aantal activiteiten gedurende het jaar. Met de verkregen gelden steunt Lions Club Zevenhuizen verschillende goede doelen. Voor meer informatie, zie ook www.lionsclubzevenhuizen.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
22-10-2018 11:49