Linda Boot per 1 augustus nieuwe directeur Cyclus

Gouda – De aandeelhouders van Cyclus hebben Linda Boot benoemd als directeur-bestuurder van Cyclus. Boot (1964) zal per 1 augustus de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf hebben én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.

Boot treedt formeel per 1 augustus in functie als directeur-bestuurder. Zij heeft een brede en jarenlange ervaring in het leiden van organisaties. In de afgelopen negen jaren werkte zij in de zorg als bestuursvoorzitter van stichting Pameijer. Daarvoor was zij actief voor onder meer gemeenten, gemeentelijke vervoersbedrijven, de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Boot: “Cyclus is een mooi operationeel bedrijf, van en voor gemeenten, met een belangrijke maatschappelijke taak. Ik heb ontzettend veel zin om samen met het team de vele mooie uitdagingen aan te gaan en de kansen te grijpen om Van Afval Naar Grondstof concreet handen en voeten te geven.”

Boot volgt Jan Krapels op. Krapels stond sinds 2015 aan het roer bij Cyclus. Hij heeft leiding gegeven aan het bedrijf tijdens een omvormingsperiode, waarin Cyclus is getransformeerd in een nieuw, compacter, toekomstbestendig afvalbeheerbedrijf. Krapels: “Ik ben trots op het team dat de afgelopen jaren onder druk knappe prestaties heeft geleverd én dat tegelijkertijd zijn pijlen heeft gericht op de mogelijkheden die er voor Cyclus zijn in de circulaire economie. De omvorming is gereed, mijn opdracht zit er bijna op. Ik draag het stokje per 1 augustus over aan Linda Boot en ik wens haar veel succes en plezier bij Cyclus.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?

Mail het ons via redactie@degouda.nl
Download nu deGouda App voor iOS en Android

08-05-2019 20:00