Lichtpuntjes voor stadsgenoten  

Gouda – Wat doe je als alle leuke initiatieven in de stad stilliggen door een pandemie? Dan verzin je acties om dierbaren of andere bekenden een hart onder de riem te steken. Bij de vele acties die gebundeld zijn in ‘Lichtpuntjes Gouda’ heeft ook de Chocoladefabriek zich aangesloten.   

Alle vrijwilligers van de Chocoladefabriek krijgen bij hun eigen kerstpakket twee tasjes die gevuld zijn met leuke cadeautjes. Het zijn tasjes met een verhaal, die ‒ hoe kan het ook anders ‒ in het teken staan van verhalen. De vrijwilligers mogen de tasjes aan mensen in Gouda geven die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken.

Een tas met een verhaal
Deze week is de actie gestart. Gerda den Hollander, vrijwilligster bij het verhalenproject van de Chocoladefabriek, de Goudse Verhalen, gaf een lichtpuntje aan stadsgenoot Larissa Olkovsky.

Advertisements

Gerda den Hollander: “Ik heb Larissa leren kennen op Versus, de vrouwensportschool. Vond ik het al bewonderenswaardig dat ze als 80-plusser dagelijks sportte, toen ik haar beter leerde kennen groeide de bewondering. Ze is net als ik ‘import’, al kwam zij hier vlak na de Tweede Wereldoorlog, na een totaal bizarre jeugd in Frankrijk. Ze is altijd optimistisch en vrolijk, ook al heeft het leven haar niet gespaard. Zo verloor ze twee dochters aan kanker. Als je dan zo positief kan blijven als zij is … daar teken ik voor! En hoewel de 87-jarige Larissa zichzelf nooit eenzaam zal noemen, is ze wel erg op zichzelf aangewezen. Zeker nu ze door blessures niet meer kan sporten en ook de gezelligheid van het koffiedrinken mist. Daarom geef ik haar dit lichtpuntje.”

Het verhaal van Larissa zal natuurlijk te lezen zijn op goudseverhalen.nl.

 

09-12-2020 13:50