Liam Rietbroek (17) wereldkampioen Ju Jitsu

Liam Rietbroek (17) is afgelopen zondag wereldkampioen Fighting Ju Jitsu geworden.

In Abu Dhabi won Liam, in de kwartfinale van Dimitri Ameshkin uit Rusland. Een minuut voor tijd stond de Gouwenaar, uitkomend in de categorie -66 kg bij de heren -18 jaar, nog met 8-0 (!) achter. Alsnog wist hij deze achterstand zeer knap om te buigen tot een 9-8 winst. In de halve finale bleek de pupil van bondscoach Allard Schulenklopper van Den Edel Gouda NL, ook te sterk voor de Sloveen Nejc Zorec die met full IPPON werd verslagen. In de finale stond Liam een minuut voor tijd op 1 punt voorsprong, toen zijn Russische tegenstander Ivan Bataev voor de tweede maal de fout in ging met een ongecontroleerde techniek. De wereldtitel voor Liam Rietbroek werd daarmee een feit.

Wereldkampioen Liam met bondscoach Allard Schulenklopper

Clubgenoot Max Schulenklopper (16) kwam ook in actie bij de heren tot 18 jaar in de categorie  -81kg. Ondanks winst met 12-02 van de latere nummer twee van de Wereld Igor Anikin (RUS) eindigde Max met een 4e plaats net naast het podium.

Advertisements

Woensdag en donderdag zullen nog 5 sporters van de Goudse topclub in actie komen tijdens het WK in Abu Dhabi. Aafke van Leeuwen, Chabeli Arenberg Peeters, Ecco van der Veer, Boy Vogelzang en Donny Donker zullen ook een gooi gaan doen maar de wereldtitel.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

18-11-2019 10:27