Lezing CDA-leider Sybrand Buma bij Boekhandel Verkaaik

2016-11-16 12:50:49 DEN HAAG - Het boek 'Tegen het cynisme' van CDA-leider Sybrand van Haersma Buma. Voor een nieuwe moraal in de politiek. ANP BART MAAT

Gouda – CDA-leider Sybrand Buma spreekt donderdag 19 januari bij Boekhandel Verkaaik over zijn boek ‘Tegen het cynisme’. In dit boek diept hij antwoorden op die mensen van het cynisme af kunnen helpen. Aan de hand van zijn persoonlijke verhaal, dat voert langs zijn eigen familiegeschiedenis, laat hij zien hoe zijn eigen politieke overtuigingen zich hebben ontwikkeld.

Sybrand Buma (Workum, 1965) is sinds 2012 partijleider van het CDA. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 is hij opnieuw lijsttrekker van de partij.

Oorzaken cynisme
In onze samenleving heerst een onbestemde spanning, voert Buma aan. Veel Nederlanders zijn onzeker over de toekomst en over de wereld om hen heen. Tegenover deze dieper wordende zorgen staat een politiek die steeds oppervlakkiger wordt. Nog rauwere boodschappen, nog meer polarisatie, nog meer loze beloften. Alsof de politiek en het land in twee totaal gescheiden werelden leven. Het leidt tot steeds meer cynisme. In de politiek, en in de samenleving.

Advertisements

In dit boek gaat Sybrand Buma op zoek naar de oorzaken van deze ontwikkeling. Tegenover de politiek van beeldvorming en korte termijn plaatst Buma de waardetraditie. Wat houden die waarden in? Hoe hebben ze zich ontwikkeld? En hoe kunnen ze helpen in de strijd tegen het cynisme?

Vooraf aanmelden
De lezing bij Boekhandel Verkaaik is gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur. Vooraf aanmelden via info@boekhandelverkaaik.nl.