Leerlingen Antoniuscollege maken films voor Gouda 750

Gouda – Een trotse groep van 75 leerlingen van het Antoniuscollege is vandaag uitgenodigd in de raadszaal voor de bekendmaking van de winnende films die zij maakten voor Gouda 750. Wethouder Thierry van Vugt maakte de winnaars bekend. De winnende filmpjes zullen gebruikt worden bij de aftrap van het evenement in maart 2019.

De leerlingen uit 2 havo en 2 vwo volgen het vak Brede Maatschappelijke Oriëntatie. Tijdens dit vak leren zij middels projectonderwijs op basis van Scrum@School verschillende vaardigheden voor hun toekomst. Bij ieder project wordt gezocht naar de verbinding met de maatschappij. Bij het huidige project ‘Media Management’ was de opdracht om een korte film te maken van hun favoriete plek in Gouda, óf van het Gouda zoals zij dat in de toekomst zien.

De leerlingen hebben eerst divers onderzoek gedaan naar de stadsmarketing van andere steden, hebben vanuit de gemeente een presentatie gekregen over de plannen van Gouda 750 en zelfs een workshop storyboarding van een expert van buitenaf.

Advertisements

Na een uitgebreide selectie heeft team Gouda 750 jaar – een commissie binnen de gemeente Gouda – vier filmpjes geselecteerd die ze zullen gebruiken bij de aftrap van het Gouda 750 jaar netwerkevenement in maart 2019. De vier winnende filmpjes zijn de filmpjes van:

* Anne-Britt, Tygo, Viggo en Wilbert

* Hamza, Sara, Sari en Selenge

* Fieke, Lenny, Lisa en Maja

* Femke, Lisa, Lize en Timo

 

Gouda 750 is een initiatief van gemeente Gouda. Gouda viert in 2022 haar 750-jarig jubileum. In aanloop naar 2022 zullen diverse activiteiten georganiseerd worden en zal Gouda met haar inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen gezamenlijk werken aan een memorabel jubileumfeest. Een jubileum waarbij zowel de rijke historie als het huidige en toekomstige Gouda aandacht krijgen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
30-10-2018 15:07