Latijns-Amerikaanse Blues ster Jose Ramirez eenmalig te zien in Gouda

Gouda –  Morgen speelt de Latijns-Amerikaanse Blues ster Jose Ramirez in Gouda. Hij tourt momenteel met zijn succesvolle debuutalbum ‘Here I Come’ door Europa en woensdag staat een optreden in de Theaterbakkerheij op het programma. Een must-see voor de Bluesliefhebber.

Ramirez is momenteel de populairste blues-artiest van Latijns-Amerika en heeft gespeeld met enkele van de grootste namen uit de blues-industrie. Deze artiesten zijn Buddy Guy, Anson Funderburgh, Janiva Magness, Mark Hummel en Bryan Lee, om er maar een paar te noemen. Hij tekende onlangs een contract bij het wereldberoemde blueslabel Delmark Records in Chicago voor de release van zijn tweede studioalbum. Dit maakt hem de allereerste Latijns-Amerikaan die ooit tekent bij de gerenommeerde platenmaatschappij.

Hij werd onlangs genomineerd voor een Blues Music Award 2021 voor zijn debuutalbum “Here I Come” (geproduceerd door blues gitaar legende Anson Funderburgh). De Jose Ramirez Band won onlangs de tweede plaats bij The Blues Foundation 2020 International Blues Challenge in Memphis. De band trad op in de finale in het Orpheum Theatre in Memphis, nadat ze doorgingen naar de kwart- en halve finales tegen meer dan 230 bands van over de hele wereld.

Advertisements

In de afgelopen jaren heeft Jose de wereld rondgereisd om de blues te spelen. Zijn twee Europese tours omvatten meer dan 45 concerten in Engeland, Spanje, Nederland en België. Zijn tour door de VS omvatte shows in het middenwesten en het zuiden. Hoogtepunten waren onder meer shows in legendarische clubs zoals Buddy Guy’s Legends, waar Buddy Guy zelf samen met Jose op het podium stond.

19-10-2021 16:00