Lang gewenste extra rugbyveld gaat open

A rugby player kicking a ball

Vanaf zondag is het nóg meer duwen en trekken bij de Rugby Football Club Gouda. Op 25 november wordt het extra rugbyveld officieel geopend door sportwethouder Michiel Bunnik. “Wij zijn hier enorm blij mee”, aldus voorzitter Patrick van den Bovenkamp. “Ons ledenaantal groeide zo snel, dat er extra speelruimte nodig was. Dat hebben we nu!”

Het aantal jeugdleden is de laatste jaren enorm gegroeid en zodoende heeft RFC Gouda tegenwoordig, naast 2 seniorenteams, in elke jeugdcategorie van 6 van 18 jaar een volledig team. Voor rugbybegrippen is RFC Gouda daarmee een middelgrote vereniging. Rugby is al een zware sport voor gras maar met 8 teams trainen & wedstrijden spelen op hetzelfde veld (en dat voornamelijk in de winter) is helemaal niet te doen op slechts 1 veld. Vandaar dat de roep om meer capaciteit steeds luider en uiteindelijk erkend en gehonoreerd werd. Tijdens de reeds geplande grondige onderhoudsbeurt deze zomer, is het veld met de karakteristieke palen dusdanig opgerekt dat er naast het speelveld nu dus een apart trainingsveld ontstaan is.

“Het is fantastisch voor de club dat zij na een tijd haar lang verwachte veld krijgt”, geeft wethouder Michiel Bunnik aan. “Dat het jeugdledenaantal stijgt omdat meer jongeren willen sporten, vind ik als sportwethouder een mooie beweging”.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl
20-11-2018 11:52