Lana Del Rey op 21 februari 2020 naar de Ziggo Dome

Amerikaanse ster voor het eerst in jaren in Nederland

Lana Del Rey
Vrijdag 21 februari 2020
Ziggo Dome, Amsterdam
Ticketprijzen: €40, €50, €60, €70, €85, €90

Lana Del Rey staat op vrijdag 21 februari 2020 in de Ziggo Dome, Amsterdam. Voor de Amerikaanse wereldster is het al even geleden dat ze op Nederlandse bodem speelde: in 2013 stond Lana Del Rey in een razendsnel uitverkochte Heineken Music Hall. De zangeres maakte vijf studio-albums, een nieuw album komt op 30 augustus uit. Tickets voor het concert in de Ziggo Dome gaan vrijdag 9 augustus om 10:00 uur in de verkoop via lanalive.nl.

Advertisements

Lana Del Rey is bekend van haar wereldwijde hits als ‘Summertime Sadness’, ‘Young and Beautiful’ en ‘Video Games’. Ze leerde als kind zingen in het meisjeskoor van de lokale kerk en kreeg later bekendheid door de muziek die ze zelf via haar YouTube-kanaal uploadde. In 2012 brak ze definitief door met het album Born To Die. Ze viel op door haar kenmerkende lage zangstem, barokke producties en vele hints naar de Amerikaanse popcultuur van de jaren vijftig en -zestig. Met de EP Paradise zette de New Yorkse zangeres haar succes voort. Het album Ultraviolence (2014) bevatte meer gitaren, met dank aan de samenwerking met Dan Auerbach (The Black Keys).

Terug in Nederland
Op vrijdag 21 februari 2020 speelt Lana Del Rey voor het eerst in zes jaar in Nederland, in de Ziggo Dome. In 2013 speelde Lana Del Rey in een rap uitverkochte AFAS Live. In de tussentijd maakte ze enorm veel nieuwe muziek en staat een nieuw album in de planning, wat het concert in de Ziggo Dome op voorhand een niet te missen show maakt.

Ticketverkoop
Tickets voor het concert gaan vrijdag 9 augustus om 10:00 in de verkoop .

Tickets op naam
Op verzoek van Lana Del Rey worden de tickets uitsluitend op naam verkocht om de doorverkoop daarvan door tussenhandelaren te voorkomen. De artiest wil een concert “for fans only” en heeft daarom besloten alleen te komen optreden indien de tickets op naam worden verkocht. Dat betekent dat de houder van het ticket alleen toegang tot het concert heeft indien zijn naam overeenkomt met de op het ticket voorgedrukte naam.

02-08-2019 15:30