Laatste wedstrijd, volop strijd, geen punten meer

Op zaterdag 13 april speelde Timios dames 1 hun laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Zovoc. Daarmee sluit Timios een wisselvallig seizoen af tegen het team waartegen ook de eerste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld. Die wedstrijd won Timios in Zoetermeer, na een wisselvallige wedstrijd, met 2-3. Zovoc wilde degradatiewedstrijden ontlopen en had extra versterking meegenomen om te winnen. Voor Timios stond er eigenlijk niets meer op het spel. Behalve een extra spelverdeelster, Nadine Lindhout, die voor het eerst bij het eerste team als reserve stond, had het team geen versterking meegenomen.

Het uitreiken van bloemen en medailles op beide velden (MB1 en MB2) na de voorafgaande wedstrijden zorgde voor uitloop, waardoor het inspelen rommelig verliep. Timios startte de set net als het inspelen: erg rommelig. De dames keken daardoor al snel tegen een achterstand aan. Zovoc speelde duidelijk voor de winst en leverde een stevige servicedruk, waar Timios onnodige servicefouten tegenover stelde. Afgewisseld met een sterk blok van de tegenstander kwam Timios er ook aanvallend nog niet aan te pas. De set werd verloren met 12-25.

In de tweede set moest Timios orde op zaken stellen. Het team kreeg de opdracht meer servicedruk te leveren en aanvallend slimmer te spelen om het hoge blok te omzeilen. Ondanks de duidelijke opdracht van de coach startte Timios niet sterk. Halverwege de set draaide Timios beter, maar het bleek te laat. De set ging verloren met 22-25.

De derde set startte Timios een stuk beter. Aan het begin van de set bleven ze Zovoc zelfs steeds een puntje voor. Dit duurde helaas niet lang genoeg. Opnieuw viel de druk bij Timios weg en werden onnodige fouten gemaakt. De set werd eenvoudig door Zovoc gewonnen met 13-25.

De dames van Timios wilden de laatste wedstrijd niet zonder punten eindigen. Het team begon de laatste set met nieuwe energie. Er werd gevochten, ballen van de grond gedoken, servicedruk geleverd. Zo had Timios aan het einde 2 kansen om het setpunt te benutten. Toen Timios dacht de set binnen te hebben, besloot de scheidsrechter anders. Nog onthutst door deze beslissing pakte Zovoc ook de volgende punten en zo waren de rollen omgedraaid. Met een half geslagen bal kort in het midden van het veld wisten ze de verdediging van Timios te omzeilen en haalde ze ook de vierde set binnen met 24-26.

Ondanks deze verloren wedstrijd eindigt Timios op de 8e plek net boven Zovoc in de 1e klasse. We nemen nu eerst een zandige zomerse rust om in september vol nieuwe energie te starten met het zaalseizoen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?