Laat het groene hart niet barsten!!! SP Gouda in verzet tegen gaswinning plannen Groene Hart

Op zaterdag 24 juni zal de SP in Gouda tussen 11 uur en 15 uur opnieuw in de binnenstad handtekeningen verzamelen tegen de voorgenomen gaswinning in het Papekopveld, gelegen in Woerden op slechts 9 kilometer afstand van Gouda.

Er komt gelukkig steeds meer verzet tegen de plannen voor gaswinning in het Groene Hart. De voltallige gemeenteraad van Gouda sprak zich, in navolging van Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Oudewater en de Krimpenerwaard, in mei uit tegen gaswinning in het Groene Hart. In Alphen aan den Rijn keerde het college zich ook tegen deze plannen na schriftelijke vragen van de SP. De provincie Utrecht sprak zich al uit tegen de gaswinningsplannen en verschillende statenfracties in Zuid Holland, waaronder de SP, hebben het provinciebestuur kritische vragen gesteld over de plannen voor gaswinning.

Het voornemen van het Canadese bedrijf Vermilion Energy, met steun van demissionair minister Kamp om o.a. ten westen van Woerden gas te winnen vanuit het Papekopveld is nog niet van de baan. In antwoord op kamervragen gaf Kamp aan dat verontreinigd grondwater niet volledig uit te sluiten is. Juist nu het verzet groeit is het noodzakelijk om de druk te blijven opvoeren, zodat deze plannen eens en voor altijd de prullenbak ingaan.

Advertisements