Kwartfinale turnen in Waddinxveen

Waddinxveen – Zaterdag 17 en zondag 18 maart worden in sporthal De Dreef in Waddinxveen de kwartfinale wedstrijden turnen voor dames gehouden. Uit heel Nederland komen de beste turnsters naar Waddinxveen om door te stromen naar de halve finale. Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en de gastvereniging Dans- en Turnvereniging TOOS, doen ruim 400 turnsters mee. Zij moeten in hun wedstrijd het beste in zichzelf naar boven zien te halen en een optimale prestatie neerzetten om zo doende door te stromen naar de volgende ronde. Per niveau gaan er slechts een aantal turnsters door naar de volgende ronde.

Tijdens de wedstrijd moeten de dames turnen op de vloer, balk, sprong en brug ongelijk. De dames komen uit in de niveaus van de 1e en 2e divisie. De meeste turnsters trainen zo’n acht tot twaalf uur per week maar sommige wel veel meer.

De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in vijf wedstrijden. De eerste wedstrijd begint om 8.55 uur, de tweede wedstrijd begint om 11.00 uur, de derde wedstrijd om 13.10 uur, de vierde wedstrijd om 15.30 uur en de vijfde wedstrijd om 17.40 uur. Op zondag zijn er vier wedstrijden, deze hebben dezelfde begintijden als op zaterdag.

Spektakel zaterdag middag
In de laatste wedstrijd op de zaterdag komen de Senioren uit de 1e divisie aan de beurt. Dit zijn meiden tegen de nationale top aan zitten. De dubbel salto’s en salto’s met schroeven zullen je in de wedstrijd om de oren vliegen, dus spektakel gegarandeerd. Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelneemsters als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen. Heb je zaterdag of zondag middag niets te doen en je bent nieuwsgierig kom dan een uurtje genieten in Sporthal De Dreef.

Toegangskaarten zijn bij de ingang te koop. Volwassenen: 5 euro, kinderen 3 euro.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl

09-03-2018