Kunst maken en kijken op GOUDasfalt tijdens Open Atelier

Gouda – Op zaterdag 14 april, tijdens de Open Atelier Gouda, kun je ook op GOUDasfalt van kunst genieten en zelf je creativiteit botvieren.

Iedereen die wil kan meedoen met het schilderen van GOUDbloemen. “Samen maken we een bloemenveld van handgemaakte houten (GOUD)bloemen in verschillende kleuren op de oevers van GOUDasfalt. Deze bloemen symboliseren de groei die Gouda en haar inwoners doormaakt. Deelname is gratis, wel handig als je kleren aan doet die vies mogen worden.” Kunstproject Gouda Groeit is een initiatief van Open Atelier Gouda, Goudse kunstenaars, GOUDasfalt en kinderen van de Brede School Gouda. De bloemen zijn gemaakt door Bart van Haperen van In en om ’t Huis en Jongerenzorg Gouda.

Expo Jan Mostert

Ook houtkunstenaar Jan Mostert exposeert een aantal van zijn beelden achter de grote ramen van strandpaviljoen Rederij de Vrijheid. Jan: “De geselecteerde houtkunstwerken zijn beelden die iets met water, vertrek en aankomst hebben: een boomstamkano als oerbeeld waaruit een figuur gehakt is waarvan de armen in peddels zijn veranderd, een boomstamkano gemaakt uit de Goudse kerstboom waarin twee figuren beiden een eigen kant oproeien. Het derde beeld bestaat uit twee staande figuren die steunen tegen een klein tafeltje. Naast een begin van vleugels dragen ze gezichten op hun rug. Vertrek en aankomst, vluchtigheid, eb en vloed, you name it…”

Overigens is het strandpaviljoen op 14 april nog niet geopend.
Met pontje GEIN van De Veerstal (nabij molen ‘t Slot) kun je overvaren naar GOUDasfalt. Overtocht is 1 euro (enkele reis), kinderen tot 12 jaar gratis. De fiets mag mee op de pont. En: er is een 12-strippenkaart verkrijgbaar voor 10 euro.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

11-04-2018 09:34