Krezip viert 20-jarig jubileum Nothing Less op 15 mei in 013, Tilburg

Foto: Starsquid

Krezip viert op 15 mei het 20-jarig jubileum van Nothing Less in poppodium 013. Tijdens dit bijzondere concert speelt de band eenmalig integraal zijn debuutalbum Nothing Less uit 2000, dat werd bekroond met 3 keer platina (335.000 exemplaren). Het album, met daarop de hitsingle ‘I Would Stay’ betekende de doorbraak van de Tilburgse band. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 14 februari om 10:00 uur. 

Voor de Tilburgse band wordt het een bijzondere avond. “De release van Nothing Less in 2000 zette onze jonge levens compleet op z’n kop. We waren nog tieners toen we na ons optreden op Pinkpop in één klap doorbraken”, aldus frontvrouw Jacqueline Govaert. ”De liedjes over opgroeien, vriendschappen en jeugdliefdes lezen voor onszelf nog altijd als een dagboek van die tijd. We kijken er naar uit om ze nu, als dertigers, weer in onze hometown te kunnen spelen!”

Doorbraak 
Krezip bracht haar eerste album Nothing Less uit in 2000 en brak datzelfde jaar door na een optreden op Pinkpop waarna heel Nederland en België verslingerd raakten aan de superhit ‘I Would Stay’, die in beide landen de koppositie in de hitlijsten haalde. In de jaren daarna bracht de band meerdere albums uit, en scoorde ze grote hits met o.a. ‘Out Of My Bed’, ‘All My Life’ en ‘Sweet Goodbyes’. In 2009 besloot de band te stoppen en gingen de bandleden ieder hun eigen weg. In januari 2019 kondigde de Nederlandse band Krezip aan na tien jaar terug te keren voor een optreden op Pinkpop en drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome datzelfde jaar. In oktober kwam het nieuwe album Sweet Highuit welke binnen een week de Gouden Status kreeg.

Advertisements

Ticketinfo
Kaarten voor het jubileumconcert van Krezip in de 013 zijn verkrijgbaar voor €35,- (exclusief 10% service en transactie- en/of verzendkosten). De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 14 februari om 10:00 uur via www.krezip.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

13-02-2020 09:30