Koploper neemt revanche op Timios

DCIM100GOPROG0011210.

In november vorig jaar verraste debutant in de promotieklasse Timios Heren 1 door van koploper VV Utrecht H4 de thuiswedstrijd met 3-1 te winnen. VV Utrecht is nog steeds koploper en Timios speelde zaterdag de returnwedstrijd in sporthal De Galgenwaard in Utrecht.

Timios coach Ronald de Rooij kon beschikken over de voltallige selectie maar kon niet voorkomen dat Utrecht vanaf punt één het initiatief neemt. Utrecht wil laten zien zich niet opnieuw wil laten verrassen door Timios. De diagonaalaanvaller van Utrecht is slecht te stoppen door Timios dat zelf wat moeite heeft in het spel te komen door de grote hoge zaal van De Galgenwaard. Het kost Utrecht dan ook weinig moeite de eerste set met 25-16 naar zich toe te trekken.

In de tweede set lijkt Timios de zenuwen van zich af te hebben gegooid. De servicedruk wordt opgevoerd en Utrecht moet even passen. Pas als Utrecht tegen 5 punten achterstand aankijkt pakt het de draad weer op. Door dubbele wissels bij Timios moeten spelverdelers Karst Busstra en Eric van Hees afwisselend aan de slag. Hierdoor wordt geprobeerd maximale aanvalskracht te houden. Tot 16-16 is dat ook succesvol. Vanaf dat moment weet Utrecht echter de blokkering van Timios uiteen te spelen waardoor het harde aanvalsspel van Utrecht moeilijk te verdedigen is. Met 25-19 gaat ook de tweede set naar Utrecht.

Timios weet ook in de derde set Utrecht direct onder druk te zetten. Weer kijkt Utrecht al snel aan tegen een achterstand van 4-10. Timios zit lekker in de wedstrijd en dwingt Utrecht tot het nemen van een time-out. Daarin stelt Utrecht weer orde op zaken en weet met twee serviceseries weer naast Timios te komen. Dit is duidelijk de kwaliteit van de koploper. Ze weten waar hun kwaliteiten liggen en kunnen daar altijd op terugvallen. Ook als Timios hard uit weet te halen met middenaanvallen van Bas Huising of Martien Grootendorst dan nog weet de verdediging van Utrecht daar een hand onder te krijgen. Ook de scheidsrechters fluiten uiterst scherp en ieder miniem netfoutje wordt afgefloten. Met 25-20 gaat ook set drie naar Utrecht.

In de vierde set lijkt Timios al vroeg in te zien dat deze dag geen punten gehaald kunnen worden in Utrecht. Het vuur van de tweede en derde set is in deze niet meer op te roepen bij Timios. Utrecht kan de wedstrijd rustig uitspelen zonder dat Timios nog echt gevaarlijk wordt. Utrecht kan met deze 4-0 overwinning weer 5 punten bijschrijven. Doordat directe concurrent voor het kampioenschap Dosko H1 punten laat liggen dit weekend staat Utrecht fier bovenaan in de Promotieklasse. Timios moet komende wedstrijd proberen punten af te troggelen van Dosko die de aanstaande vrijdag de tegenstander is.