Koninklijke onderscheiding voor scheidend directeur Goudse Schouwburg

Gouda – Tijdens haar afscheid als directeur-bestuurder van de Stichting Schouwburgcomplex Gouda heeft mevrouw P.J.M (Nel) Oskam-van den Berg een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Milo Schoenmaker. Nel Oskam is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor haar buitengewone inzet voor de cultuur in Gouda en omstreken.

Nel is 41 jaar werkzaam voor de Goudse Schouwburg. De laatste 33 jaar is zij directeur bestuurder van de Stichting Schouwburgcomplex Gouda waaronder ook Cinema Gouda valt. Zij heeft met lef en ondernemerszin de nieuwe Goudse Schouwburg in 1992 en Cinema Gouda in 2014 gerealiseerd.

De Goudse Schouwburg is onder haar bezielende leiding uitgegroeid tot een toonaangevend theater met een gevarieerde programmering en een hoge zaalbezetting. Artiesten en bezoekers komen graag naar de Goudse Schouwburg die in 2012 door de Vereniging Vrije Theater Producenten is uitgeroepen tot Beste Theater. De schouwburg heeft sindsdien meerdere nominaties op haar naam staan en onlangs is de Goudse Schouwburg voor het derde jaar op rij door de leden van de ANWB aangewezen als meest gastvrije theater.

Advertisements

Naast haar werk voor de Stichting Schouwburgcomplex Gouda heeft zij haar kennis en expertise belangeloos ingezet voor diverse organisaties. Voor Stichting Studio Peer heeft zij als bestuurslid bijgedragen aan de realisatie van Theater Peeriscoop in Gorinchem. Zij was zes jaar lid van het bestuur van Theater Bellevue/Nieuwe de La Mar in Amsterdam. In Haastrecht heeft zij zich actief ingezet voor het behoud van Concordia en de ontwikkeling van de Stichting Cultureel Centrum Concordia. Zij heeft jonge theatermakers bijgestaan met kennis, advies en visie. En zij was acht jaar actief als bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis.

Sinds 2010 is Nel Oskam ereburger van Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
06-11-2018 09:02