Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Van der Gaarden

Official Visit of Chief of Defence Forces, Netherlands, General Peter van Uhm to Duntroon House on the 17th of May 2011.

Gouda – Vanavond reikte burgemeester Pieter Verhoeve een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw C.J. (Toos) van der Gaarden – van der Linden voor haar buitengewone inzet voor de maatschappij. Zij kreeg de versierselen opgespeld bij haar afscheid van het christelijk vocaal ensemble Cantare.

Mevrouw Van der Gaarden is ruim 31 jaar secretaris van het christelijk vocaal ensemble Cantare. Als secretaris is zij verantwoordelijk voor de publiciteit en de organisatie van de concerten van het kamerkoor. Ook is zij vanaf 1989 vrijwilliger in de Sint Janskerk. Zij geeft rondleidingen langs de Goudse  Glazen en was lid van de voormalige commissie ‘Behoud Gouda’s Sint Jan’. Zij was actief in de  fondsenwerving voor het behoud en beheer van de kerk. Hiervoor vervaardigde zij artikelen  die in de winkel van de kerk werden verkocht. Ook kalligrafeerde zij de doopkaarten voor kinderen die in de kerk werden gedoopt.

Mevrouw van der Gaarden is ook actief in de Goudse Waag, waar ze rondleidingen geeft aan toeristen. En enkele jaren geleden heeft ze kamerkoor Amicanto opgericht, speciaal voor 55-plusser’s. Mevrouw van der Gaarden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

20-11-2019 21:00