Koninklijke onderscheiding voor Bert de Pater

Gouda – Op zondag 14 mei ontvangt de heer E. (Bert) de Pater een Koninklijke onderscheiding in Haastrecht uit handen van burgemeester Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard.

De heer De Pater werd op 26 jarige leeftijd al hoofdorganist van de gereformeerde kerk in Haastrecht. Hij bespeelt het orgel al vanaf zijn 16de. Dit betekent dat hij al 47 jaar organist is. De heer De Pater bespeelt ook in Gouda verschillende orgels en werd hiervoor onderscheiden met zowel het zilveren- als het gouden draaginsigne van de PKN.

De heer De Pater werkt sinds 2011 ook als vrijwilliger / gastheer in de Sint-Janskerk in Gouda en weet ontzettend veel over deze monumentale kerk en haar beroemde gebrandschilderde ramen te vertellen. Tijdens een rondleiding door de kerk gebeurt het regelmatig dat hij bezoekers trakteert op prachtig orgelspel.

Een ander groot talent van de heer De Pater is het vertellen van verhalen. Hij verzorgt sinds 2009 als vrijwilliger, èn geboren Haastrechtenaar, rondleidingen museum Bisdom van Vliet in Haastrecht. De Pater geeft ook lezingen en schreef een publicatie over dit mooie woonhuismusea.

Advertisements

De Pater is van onschatbare waarde voor zowel de Gereformeerde Kerk en Bisdom van Vliet in Haastrecht, als de Sint Janskerk in Gouda. Hiervoor heeft het Zijne Majest