Koets van @SoWhat te koop

Het, op de Herman Broods na, bekendste decorstuk, de koets, van So What! gaat in de verkoop. In 1970 werd het pronkstuk voor een bedrag van F500,- van koetserij Dekker gekocht.

Vanaf dat moment werden zo nu en dan plaatjes gedraaid vanuit het pronkstuk, werd het ding gebruikt als opslag voor alles wat achter de bar slingerde en heeft zelfs één van de vrijwilligers de koets als trouwwagen gebruikt.

De eeuwige discussie ‘wat te doen met dat ding dat zoveel ruimte inneemt’, is beslecht. So What! heeft grootse plannen met de bar in voorzaal. Voor de koets is daarin geen plek. Na 44 jaar trouwe dienst als herkenbaar icoon, is het tijd om afscheid te nemen.
De koets, een uit een serie van drie, zal tegen elk aannemelijk bod worden verkocht. De koper haalt met de koets 44 jaar geschiedenis in huis. De opbrengst van de verkoop zal geheel aan de verbouwing worden besteed.
Een ieder met een tof plan of mooi initiatief voor de koets kan zich melden via; sebastiaan.vandoorn@so-what.nl of via Twitter (@schrwebas)