Kinderen kraken mysterie van de verdwenen dag 

Zaterdag is het een gekke dag: 29 februari, schrikkeldag. Dit jaar is die er, maar volgend jaar is die weer verdwenen. Hoe zit dat? Moordrechtse BSO-kinderen gingen dinsdag op onderzoek uit.

Knutselen en een speurtocht
Het is de jongste kinderen van BSO Het Gruttonest in Moordrecht een raadsel. Hoe kan een dag er het ene jaar wel zijn en het andere jaar niet? “We besloten dit uit te zoeken”, zegt Doris ‘t Hoen, pedagogisch medewerker van IJsselkids Kinderopvang. “Maar daarbij was wel hulp nodig van een detective. ”Waar vind je een detective? “Die maak je zelf!” vertelt Sophie, van 5 jaar. “Daarvoor gingen we naar het Verwonderlab”, vult Doris aan. De kinderen laten trots het resultaat zien en Christo van het Verwonderlab noemde ons “Echte kunstenaars!”.

Bijzondere activiteiten
IJsselkids Kinderopvang, de organisatie waar BSO Het Gruttonest onderdeel van is, vindt het belangrijk om kinderen bijzondere activiteiten aan te bieden. Zo deden de oudere BSO-kinderen een speurtocht in Gouda op zoek naar het verdwenen schilderij. “Zo’n bijzondere dag blijft de kinderen bij en bovendien leren ze er veel van”, vertelt Merel Suur. Eén van de opdrachten, waarmee de kinderen aanwijzingen kregen om het schilderij te vinden, was het maken van een collage met spullen die je op straat of in je zakken kunt vinden. Bente haalde spontaan een paar sokken uit haar jaszak en iedereen moest hard lachen. Uiteindelijk werd de dader gevonden en kon het schilderij terug naar de eigenaar. Wat een top speurders!

Advertisements

Over IJsselkids Kinderopvang
IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. ‘Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang’. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

‘Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.’

 

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

26-02-2020 11:06