Kinderen griezelen in de bibliotheek tijdens de kinderboekenweken!

Bij de Bibliotheek Gouda is het griezelen geblazen tijdens én na de Kinderboekenweek, van 4 tot en met 21 oktober. De activiteiten in de vier Kinderbibliotheken en de Stadsbibliotheek sluiten aan op het thema van dit jaar: Gruwelijk eng griezelen!

In de Kinderbibliotheken kunnen kinderen spannende dieren, zoals slangen en hagedissen, bewonderen en aanraken tijdens het bezoek van Exotus Serpenti. Op 11 oktober zijn de dieren te zien in Kinderbibliotheken Goverwelle en Oosterwei en op vrijdag 13 oktober in Kinderbibliotheken Bloemendaal-Plaswijck en Brede School De Biep. Exotus Serpenti is gratis en aanmelden is niet nodig.

Op vrijdag 13 oktober start de herfstvakantie met de voorstelling Lekker nooit niet bang! van schrijfster Vivian den Hollander en muzikant Mattie Poels voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Op 14 oktober kunnen kinderen vanaf 10 jaar een spookachtig bezoek brengen aan Paul van Loons Griezelbus, kun je grabbelen in een griezelige grabbelton en leest Paul Onnoval – hoofdpersonage in de Griezelbus-verhalen – voor. Kaarten zijn op de dag zelf te koop in de Chocoladefabriek.

Advertisements

Op 15 en 17 oktober kunnen kinderen (vanaf 7 jaar) genieten van de boekverfilming van Roald Dahls De GVR. Wie niet zo van griezelen houdt, kan op woensdag 11 oktober een aankleedpop-prinsesje op verschillende manieren aankleden bij de boekpresentatie van Prinsesje Lupine is jarig door Hanneke de Jager. Ter afsluiting van de Kinderboekenweken in de Goudse bibliotheken kunnen durfals van 11 tot 111 jaar verschillende spannende ervaringen beleven tijdens de Gruwelijke Enge VR Experience, een bijzondere ervaring die nog heel lang in je geheugen gegrift staat.

Kijk op www.bibliotheekgouda.nl voor een overzicht van alle activiteiten en toegangskaarten.