Kinderburgemeester krijgt eerste exemplaar Monopoly Gouda

Gouda krijgt officieel een eigen Monopoly-editie. De lancering van Monopoly Gouda vond op 8 februari plaats in Het Oude Stadhuys. Symbolisch werd het eerste exemplaar uitgereikt aan kinderburgemeester Julie-Anne Conradi en wethouder Daphne Bergman.

De gehele inhoud van het bordspel krijgt een volledig Gouds karakter. Inwoners kunnen straks zelf bepalen welke straten en gebouwen absoluut erin moeten komen. “Binnenkort kunnen Gouwenaars via de speciale Facebookpagina ‘Monopoly Gouda’ hun favoriete plek insturen”, zegt Jelle Marcus van Identity Games. “De ondernemers in Gouda kunnen met hun winkel in het bordspel komen door middel van sponsoring.”

Trots
Wethouder Bergman is er trots op dat er een Goudse editie wordt gemaakt: “Het mooiste vind ik dat de Gouwenaars zelf kunnen meestemmen over welke straten op het bord moeten komen en dat het bedrijfsleven het Goudse Monopolyspel kan sponsoren.” Voor kinderburgemeester Jullie-Anne is dit nieuws super gaaf: “Ik ben blij dat ik (als kinderburgemeester) dit mee kan maken. Ik zou echt Goudse dingen erin willen zetten, zoals de Sint-Jan en de Kaasmarkt.”

Advertisements

Identity Games International is de exclusieve licentiehouder van het spel, dat elk jaar een aantal speciale edities op de markt brengt. Voor meer informatie over het Goudse Monopolyspel kijk op www.monopolygouda.nl.