Kinderboerderij activiteiten 31 juli t/m 4 augustus

Gouda – In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Tijdens de vakantie zijn we ook op maandag geopend. Ook kunnen kinderen dagelijks in de kantine komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden. Op de boerderij kan er ook gegeten worden, verse broodjes, lekkere pannenkoeken en poffertjes.

Dagelijks
Blacklight speurtocht, iedere dag kunnen kinderen meedoen met de blacklightspeurtocht. Met een
lampje en een antwoordvel gaan ze speuren naar de juiste antwoorden. Deelname € 2,50 incl. pen.

Maandag 31 juli Cupcakejes maken
Deze dag kunnen kinderen cupcakejes komen versieren tussen 10.30 – 15.30 uur. Bijdrage € 1.50.
’S middags kunnen kinderen tussen 13.30 – 15.30 uur geschminkt worden. Bijdrage € 1.75.

Dinsdag 1 aug Pannenkoekenfeest!
Kinderen kunnen al de ingrediënten voor hun pannenkoek verzamelen en er een lekkere pannenkoek van laten maken die ze zelf mogen versieren, tijdens het wachten maken ze een koksmuts! € 6,50 incl. een glas melk. Ouders kunnen uiteraard ook pannenkoeken komen eten of iets anders.

Woensdag 2 aug Dreumesochtend
Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dieren knuffelen en ‘meehelpen’. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3,25.
’s Middags wordt het rondje Kinderboerderij georganiseerd van 13:30 uur – 16:00 uur. Op deze ochtend kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar meehelpen met het verzorgen van de dieren samen met de dierverzorger, dieren knuffelen in de knuffelhoek, samen een leuk spel doen en knutselen in de kantine. Afsluiting met een lekkere pannenkoek en een glas melk! Deelname kost € 6.00

Donderdag 3 aug
Workshop Pennenbakje. Deze ochtend gaan kinderen tussen 10.00 – 12.30 uur aan de slag om hun eigen pennenbakje te maken met verschillende materialen. Bijdrage € 2,75 incl. ranja en iets lekkers.

Vrijdag 4 aug
‘s Middags kunnen kinderen tussen 13.30-15.00 uur met schepnetjes aan de slag om te ontdekken welke diertjes er in de sloten rondom de kinderboerderij leven. Deelname kost € 2.50 incl. waterijsje.

Voor meer informatie en opgeven:
Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
0182-514219/ sandra@kinderboerderijgouda.nl www.kinderboerderijgouda.nl