Kerstfeest op kantoor: Collega’s en Vreemdgangers

De kerstdagen zijn een tijd voor geven en ontvangen – en om van iets te genieten wat niet van jou is lijkt hier ook wel op het menu te staan. Nieuw onderzoek onthult dat vreemdgangers tijdens de feestdagen gauwer geneigd zijn om hun zinnen op een collega te zetten.

Het onderzoek gehouden door Victoria Milan – a datingsite voor getrouwde en gebonden mensen die op zoek zijn naar een avontuurtje – ondervroeg 8354 van haar mannelijke en vrouwelijke leden om er achter te komen waar zij zich rond de kerstdagen mee bezig houden.

Het lijkt erop dat de seksuele spanning die het hele jaar wordt opgebouwd tot een hoogtepunt komt tijdens het kerstfeest. Bijna 90% van alle ondervraagde vreemdgangers geeft toe dat ze wel eens een erotische fantasie hadden over een collega en meer dan 80% heeft wel eens met een collega geflirt.

Kerstfeestjes op kantoor staan er vaak om bekend dat het de gelegenheid is waarbij mensen zich uitleven en remmingen overboord worden gegooid. Zeven van elke tien vreemdgangers zegt dat ze er tijdens het kerstfeest van het bedrijf over gedacht hebben iets te ondernemen met betrekking tot hun kantoorverliefdheid. 62% zou zichzelf wel laten meesleuren door hartstocht en lust tijdens een formeel kerstevenement, en de voorzichtigheid laten varen.

De meerderheid zegt dat als ze een verhouding met een collega zouden hebben, ze een voorkeur hebben voor een getrouwd iemand, of iemand die een vaste relatie heeft.

Volgens oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, is december de tijd waarin de mensen de stress van het hele jaar van zich afschudden, een beetje lichtzinnig worden… en een beetje sexy.

“Als je je verveelt op je werk, en je gedachten beginnen af te dwalen, dan is het logisch dat je collega’s in je fantasieën verschijnen. Kerstfeest en feestjes aan het eind van het jaar zijn een fantastische gelegenheid voor mensen om iets meer te maken van hun kantoor-flirt. Maar in werkelijkheid is het zo, aldus de heer Vedal, dat slechts 3 van elke 10 vreemdgangers ook echt een verhouding heeft met een collega.

ONDERZOEKSGEGEVENS
8354 mannelijke en vrouwelijke Victoria Milan leden ondervraagd

Heeft u erotische fantasieën over een van uw collega’s?
Ja – 87%
Nee – 13%

Heeft u er ooit over gedacht om een avontuurtje te hebben op het kerstfeest van kantoor?
Ja – 72%
Nee – 28%

Zou u zich mee laten slepen door hartstocht tijdens het kerstfeest op kantoor?
Ja – 62%
Nee – 38%

Zou u liever een verhouding hebben met een college die ook getrouwd is of een relatie heeft?
Ja – 92%
Nee – 8%

Heeft u tijdens vorige bedrijfsevenementen wel eens geflirt met een van uw collega’s?
Ja – 81%
Nee – 19%

Heeft u tijdens vorige bedrijfsevenementen wel eens een avontuurtje gehad met een van uw collega’s?
Ja – 36%
Nee – 64%