Kerst wandeltheater

Dit jaar is het al de vijfde keer dat het Kerstwandeltheater in Gouda wordt georganiseerd! De afgelopen jaren liep de wandelroute door Bloemendaal en Goverwelle, dit jaar is de wijk Korte Akkeren het decor van de kerstwandeling.

Op Kerstavond (donderdag 24 december) start dit unieke evenement bij het Gezondheidscentrum, de voormalige Sacramentskerk aan de Jacob van Lennepkade. Om 18:20 wordt de officiële openingshandeling verricht- door de burgemeester, een handeling met n gouden randje-, daarna kan er tot 20:00 uur gestart worden.

De bezoekers maken een verrassende wandeling door de wijk, en zien op diverse plekken het kerstverhaal tot leven komen: langs de route worden scènes uit het kerstverhaal uitgebeeld en nagespeeld. Je ontmoet herders en wijzen op plekken waar je hen niet zou verwachten, Romeinse soldaten controleren de straten, dansende engelen verschijnen ten tonele. En natuurlijk zie je ook Maria en Jozef, een schuilplaats zoekend in de kerststal…

Zo beleven de deelnemers, wandelend langs een lint van duizenden lichtjes die de weg wijzen, gedurende een uur het kerstverhaal, samen met familie of vrienden. Aan het einde van de wandeling wacht de bezoekers een warm onthaal in de Westerkerk. Deze wijkgemeente is dit jaar de organisator van dit evenement dat de kerstbeleving dichtbij brengt.