Gouda – Sinds gisteren worden in de kelder van Gouwekerk kazen gerijpt voor het kaasfestijn SensationKaas dat op 3 november plaatsvindt in Gouwekerk. In de kleine donkere kelder liggen twaalf kazen te rijpen.
De kazen zijn geleverd door ’t Kaaswinkeltje en Gouds Kaashuis. De temperatuur ligt rond de 17 graden Celsius waardoor de kazen wat sneller rijpen dan normaal. Volgens Ad van Vliet van ’t Kaaswinkeltje is in kaaspakhuizen 14 graden een normale temperatuur.
De organisator van SensationKaas, Jasper Kuin, is maar al te blij met Gouwekerk. “Er zijn al meer dan 600 kaarten verkocht en wij verwachten dat er nog meer kaarten worden verkocht.” Wie nog geen kaartje heeft bemachtigd kan dat via www.sensationkaas.nl alsnog bestellen.
Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl
Download nu deGouda App voor iOS en Android
12-10-2018 09:50