Kees Momma heeft tekening oude stadhuis Gouda voltooid

Gouda – Eind maart kwam Kees Momma op bezoek bij burgemeester Verhoeve in het oude stadhuis. Kees is autistisch en kan ontzettend mooi tekenen. Hij had al eerder de Amsterdam ArenA uit zijn hoofd levensecht nagetekend. Vanwege zijn fascinatie voor Japan en in het kader van de Olympische Spelen die dit jaar in Japan worden gehouden, ontstond het idee om Kees drie gebouwen te laten tekenen, die in het Nagasaki Village in Japan zijn nagebouwd. Zijn eerste keus viel op het vijftiende-eeuwse historische het oude stadhuis in Gouda.

”Hoewel makkelijker dan bijvoorbeeld de Johan Cruijff ArenA bleek het werken aan deze opdracht geen gemakkelijke opgave. De uitvoering heeft mij bijzonder veel inspanning gekost. Iedere dag heb ik me tot het uiterste moeten concentreren om tot het juiste resultaat te komen” schrijf Kees op zijn website. ”Ik vind het een uitzonderlijk mooi meesterwerk geworden”.

Kees heeft vandaag via sociale media de tekening gedeeld en dat willen wij natuurlijk ook met jullie delen. Klik hier voor de afbeelding. Op de website van DocLines NL was de tekening al gepubliceerd op Koningsdag.

Advertisements

Behind the scenes
DocLines neemt je ook mee achter de schermen. Hoe maakt Kees zo’n tekening en wat voor prikkels komen hier allemaal bij kijken? In een prachtige video weergeeft DocLines de concentratie en passie van Kees. Klik hier voor de video.

De documentaire ‘Het beste voor Kees’ van Kees Momma en Doclines heeft autisme in Nederland op de kaart gezet. Zo’n 170.000 Nederlanders hebben autisme en Kees Momma biedt hen herkenning, informatie en steun. Omdat wij zoveel mogelijk mensen willen bereiken én helpen, komt er nu een vervolg: Kees vliegt uit! Maar dat kan alleen met jouw hulp. Dus: doneer en laat Kees uitvliegen, klik hier.

08-05-2021 09:45