Kaasfeest in Gouwekerk

Gouda – Het Goudse kaasfeest SensationKaas zal dit jaar plaatsvinden op een wel heel bijzondere locatie, de Gouwekerk aan de Hoge Gouwe in hartje Gouda. Na eerdere edities in het oude Spaardersbad en op de Markt van Gouda, zwaaien zaterdag 3 november de kerkdeuren eenmalig open voor een unieke editie van het kaasfeest.

Het feest, waarbij Gouwenaren vieren dat Gouda de beroemdste kaasstad ter wereld is, belooft dit jaar wel heel bijzonder te worden. Natuurlijk zal er kaas zijn. Veel kaas. Speciaal voor deze editie zullen er dit jaar kazen worden gerijpt in de kelders van de Gouwekerk. Deze kaas zal tijdens de openingsceremonie worden aangesneden en verdeeld onder de gasten. De ceremonie zal worden uitgevoerd door het Gilde der Ere Waegemeesters, onder het toeziend oog van de Goudse Kaasmeisjes. Goudse DJ’s, waaronder het duo Die Käse-Brüder, draaien muziek van toen en nu.

De Gouwekerk wordt beschikbaar gesteld door projectontwikkelaar White House Development, die in opdracht van de nieuwe eigenaar de gelegenheid wil geven om festiviteiten te organiseren voor de inwoners van Gouda, voordat de kerk zijn nieuwe bestemming krijgt.

Advertisements

Om het kaasfeest te kunnen betalen, heeft de organisatie een aantal Goudse ondernemers en charitatieve instellingen benaderd. “Een kaasfeest waar wij als Gouwenaren trots op mogen zijn kost nu eenmaal geld. Daarvoor hebben we -naast veel vrijwilligers- ook sponsoren nodig die ervoor zorgen dat de prijs van het entreekaartje zo laag mogelijk blijft. Omdat wij geen winstoogmerk hebben, lukt dat ook aardig. Het is geweldig om de positiviteit van ondernemers te zien over deze unieke mogelijkheid om het kaasfeest in de Gouwekerk te organiseren”, zegt Jasper Kuin, mede-organisator van SensationKaas.

“Omdat er, in verband met de veiligheid, een beperkt aantal personen in de kerk aanwezig mag zijn, kan het nog wel eens hard gaan met de kaartverkoop. Daarom zijn speciale ‘early bird’ kaarten te bestellen via www.sensationkaas.nl voor €10 per stuk. Elk jaar zien we dat hele straten in één keer kaarten bestellen. Dat geeft ons altijd een enorme kick. Hoe gaaf is het dat we straks met elkaar één groot kaasfeest vieren in de prachtige Gouwekerk!”

Bedrijven en vrijwilligers die nu al hun steun hebben toegezegd zijn: Abn Amro, De Goudse, Sligro, Dukaat, Vermeulen Schoonmaakbedrijf, White House Development, Sligro, Boer Makelaardij, PW16, Optie A, Klaproos, Vergeer Holland, Gouds Kaashuis, JCI en de Leo’s Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

19-09-2018 18:05