Judas van Astrid Holleeder in De Goudse Schouwburg

Gouda – Velen hebben het onthutsende en schokkende verhaal van Astrid Holleeder, ‘de zus van’, gelezen. Haar boek is nu vertaald naar een theaterthriller die volgend seizoen te zien is in De Goudse Schouwburg. Kaarten voor ‘Judas’ zijn vanaf NU verkrijgbaar!

Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie en zelfs zijn eigen moeder ontkwamen niet aan zijn despotische gedrag. Omdat ze vinden dat dit moet stoppen leggen zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder met gevaar voor eigen leven belastende verklaringen tegen hun broer af. Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid twee jaar lang hun gesprekken in het geheim opnemen. Met maar één doel: hem levenslang geven.

In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer haar liquidatie al geregeld. ‘Judas’ is een verbijsterende familiekroniek waarin ze een zeer onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeit en de dagelijkse angst waarmee ze leeft.

Vanaf nu is ‘Judas’ ook in het theater te zien. Deze psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders van Holleeder: zijn moeder, twee zussen en nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder zijn agressie en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar.

Advertisements

Met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze absolute must-see.

Kaarten zijn vanaf vandaag te koop via www.goudseschouwburg.nl.