Jubileumfeest Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk

Reeuwijk – Op zaterdag 25 mei viert het Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk haar 35-jarig bestaan met een feest(streek)markt op het voorterrein aan de Oudeweg 3, Reeuwijk.

De Stichting Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk is in 1984 opgericht, onder de naam Oudheidkamer Reeuwijk.

Zoals zoveel musea is ook dit museum ontstaan uit een particulier initiatief. De huisschilder Jan Buitelaar verzamelde allerhande voorwerpen die iets met de vervening van Reeuwijk te maken hadden. Toen de latere voorzitter van de toen nog Oudheidkamer in contact kwam met een anderen verzamelaar, Willem Schouten, werd in 1984 besloten dat het hoog tijd werd dat er in Reeuwijk een Oudheidkamer zou komen.

Advertisements

De collectie van het museum groeit nog steeds, ze bestaat nu uit verschillende onderdelen, zoals een omvangrijke collectie historische voorwerpen, en een grote collectie school-, verenigings-, portret- en familiefoto’s, zowel digitaal als opgeslagen in 60 albums.

In het Computerbestand zijn op dit moment ruim 220.000 genealogische gegevens opgeslagen.

Groot jubileumfeest
Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk is in haar 35-jarig bestaan uitgegroeid tot een volwassen museum en dat gaat gevierd worden.

Op zaterdag 25 mei wordt om 10 uur het jubileumfeest geopend door burgemeester, Christiaan van der Kamp. Mevrouw Loes Gerritsen, een van de oprichters zal ook bij de opening aanwezig zijn. Hierna is er tot 16.00 uur gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hapje de kramen met streekproducten (met o.a. biest en honing) te bezoeken.

Er is live muziek en leuke demonstraties, o.a. een touwbaan waarop kinderen zelf een springtouw kunnen maken. Voor de liefhebber zijn er zowel op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur als op zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur, verkoop van overtollige of niet in de museumcollectie passende voorwerpen.

Het museum zelf is tijdens het feest gesloten. De entree voor dit jubileumfeest is gratis en wie zich tijdens dit jubileumfeest inschrijft als donateur kan dit jaar het museum gratis bezoeken maar betaalt pas per 1 januari 2020.

Voor meer informatie over het museum:

www.streekmuseumreeuwijk.nl

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl


Download nu deGouda App voor iOS en Android

10-05-2019 09:45