Jodan Boys kampioenswedstrijd tegen kanker bij FOX Sports

Gouda – Er was deze week ongebruikelijk bezoek dat ons over de grasmat van de Goudse voetbalclub Jodan Boys tegemoet kwam lopen. Op de middenstip stond het elftal en een cameraploeg van sportzender FOX Sports al te wachten. Sterverslaggever Hans Kraay Jr. woonde de voorbereidingen bij voor de Kampioenskoorts wedstrijd van het Jodan Boys 10 vriendenteam.

Een goede doelenactie en sympathieke mediacampagne leverden het team de winst op van dit jaarlijkse evenement van FOX Sports. Dit betekent dat het elftal hun kampioenswedstrijd van zaterdag 19 mei tegen Moerkapelle 3 met live registratie mag spelen. En dat is nog niet alles!

Stichting Kans tegen Kanker

De Jodan Boys 10 hebben dit seizoen op meerdere manieren een succesvolle strijd geleverd: als elftal op het veld, tegen de andere kandidaten van de Kampioenskoorts wedstrijd en -misschien wel het belangrijkste- voor de stichting Kans tegen Kanker. Het vriendenteam is aan de stichting verbonden via de vader van hun ploeggenoot Michel, Han Heerkens. Han leed aan kanker en week na te zijn uitbehandeld uit naar Duitsland. Tijdens de levensverlengende behandeling heeft hij de stichting opgericht om geld op te halen voor andere, minder bemiddelde patiƫnten, in de hoop hen zo dezelfde kans te bieden.

In de periode na zijn overlijden besloot zoon Michel om samen met zijn voetbalvrienden het Jodan Boys 10 vriendenteam op te richten. Ze ondersteunen de stichting onder meer met sponsoring op de shirts, maar ook door andere sponsoren te zoeken die een steentje willen bijdragen.

Kampioenschapskoorts

Ook hun aanmelding voor de jaarlijkse Kampioenschapskoorts wedstrijd van FOX Sports kun je in dit licht zien. “Het is voor ons natuurlijk een gave ervaring”, licht middenvelder Alain Vacquier toe, “maar het geeft ons ook de kans de stichting in het middelpunt te zetten.”

Aan de wedstrijd van FOX Sports doen amateurvoetbalteams uit heel Nederland mee. Door zoveel mogelijk stemmen en support te verzamelen kun je als team bij de tien finalisten terecht komen. Daaruit wordt de meest opvallende en creatieve deelnemer gekozen. Naar de verkiezing toe hebben de voetballers dan ook alles uit de kast gehaald om zich zichtbaar te maken.

Zo zijn er ludieke filmpjes gemaakt met bekende Nederlander Andy van der Meijde, probeerden de mannen in samenwerking met een slijter vast uit welke champagne het beste smaakte en kwam er steun van profvoetballers Michel Breur en Michel Kramer. Het resultaat mag er zijn: de Gouwenaars werden verkozen uit de circa duizend aanvragen die FOX Sports ontving.

Professionele wedstrijd

De winnende Jodan Boys zullen tijdens de wedstrijd van 19 mei met alle egards worden ontvangen die horen bij een professionele voetbalwedstrijd. Er is de live-uitzending door FOX Sports met commentaar van Frank de Boer, er zijn spelersinterviews door Hans Kraay Jr. en naar verluidt wordt de rust opgeluisterd door een groep cheerleaders. Alain hoopt dat het een volle bak wordt zaterdag. “Er kunnen 2000 toeschouwers in. Ik heb nog nooit voor zoveel mensen gespeeld, dat lijkt me ook weleens leuk”, lacht hij.

Voor het evenement wordt geen entree gerekend, maar de opbrengsten van eten, drinken en festiviteiten komen wel ten goede aan de stichting. Als Hans Kraay Jr. klaar is met handen schudden is er tijd voor een groepsfoto. De sfeer oogt ontspannen, de mannen hebben er zin in. Dit is hoe dan ook hun seizoen!

(Bron: deGouda Digitaal, elke vrijdagavond online)

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

04-05-2018 07:00