Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op het Songfestival

Jeangu Macrooy is de opvolger van Duncan Laurence. De 26-jarige zanger, die regelmatig opdook bij De Wereld Draait Door, gaat Nederland dit jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

Jacrooys muziek kan het best omschreven worden als Engelstalige modern soul. Hij speelde al op Lowlands en North Sea Jazz, kreeg twee Edison-nominaties en ontving lovende recensies voor zijn optreden op het festival Noorderslag. Zijn stem klinkt als die van Sam Cooke, schreef een muziekblog. De zanger heeft grote internationale ambities. ,,We kijken verder dan de grenzen van dit land”, vertelde hij daar eerder over. ,,Ik droom van grote internationale tournees, met een grote productie de wereld over.

Mijn broer Xillan en ik keken vroeger met open mond naar de optredens van Beyoncé op televisie. Ik dacht altijd: ik wil dat ook én ik kan dat ook.” Macrooy werd geboren in het Surinaamse Paramaribo. Sinds 2014 woont de singer-songwriter in Nederland. Na ruim twee jaar in Hengelo en Enschede, waar hij aan het conservatorium studeerde, werd Amsterdam zijn stad. De verhuizing paste bij zijn ambities om zijn muzikale loopbaan uit te breiden en bij een nieuwe ontwikkeling in de liefde; hij trok in bij zijn vriend Sebas.

Advertisements

Bron: AD

09-01-2020 22:00