JCI Gouda organiseert dagexcursie naar Gouda voor 50 internationale groep

Gouda – Van maandag 6 november tot en met vrijdag 10 november zal het JCI (Junior Chamber International) congres in Amsterdam plaatsvinden.

Zo’n 4500 young professionals van over de hele wereld vandaan komen hiervoor naar Nederland. Gedurende deze week worden er overdag trainingen gegeven, zijn er sprekers, kan er aan workshops deelgenomen worden en worden er excursies georganiseerd. Een hele bijzondere gast gedurende het congres is Kofi Annan en ook de Japanse prinses Tomohito Miksa.

Op 21 mei 2016 hebben we als JCI Gouda een landelijk JCI congres georganiseerd. ”We zijn als JCI Gouda trots op de mooie stad Gouda en hebben dat met ons landelijk congres goed laten blijken. We vonden dat een dagexcursie naar de mooie stad Gouda ook zeker niet mocht ontbreken tijdens het wereldcongres in Nederland”.

Advertisements

Dat er behoefte was aan een bezoek aan Gouda bleek wel uit het feit dat de dagexcursie vrij snel volliep en zelfs helemaal is uitverkocht. Op dinsdagochtend 7 november vroeg vertrekt er een bus vanuit Amsterdam naar Gouda waar we welkom geheten worden in het Huis van de Stad door burgemeester Schoenmaker. Via de Lange Tiendeweg maken ze een entree in Gouda. Tijdens de stadwandeling worden onder andere de kaaswaag, het Oude Stadhuys, de visbanken en de Goudse grachten aangedaan. Tijdens een rondleiding door de St. Janskerk krijgen ze alles te horen over de beroemde glas-in-lood ramen. Vervolgens gaan ze in een workshop zelf stroopwafels bakken. Met de lunch ontdekken ze de geheimen van de Goudse kaas.