Jan Geerink ereburger van de stad Gouda

Burgemeester Schoenmaker heeft zondag 3 mei de erepenning van de stad Gouda uitgereikt aan Jan Geerink. Geerink nam na ruim 40 jaar op een feestelijk jubileumfeest in de Goudse schouwburg afscheid als directeur van de Klup.

Jan Geerink werd ereburger van Gouda omdat hij, als pionier begonnen, de vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking in Gouda en regio op een bijzondere wijze heeft vormgegeven. Vandaag de dag staat er een solide bedrijf waar 20 mensen op kantoor werken en 250 vrijwilligers met groot enthousiasme en betrokkenheid een vrijetijdsaanbod voor meer dan 1.500 deelnemers verzorgen. Waren het eerst jongeren met een verstandelijke beperking, in de loop der tijd kwamen er meer oudere bewoners in gezinsvervangende tehuizen. Ook voor deze doelgroep is er nu vrijetijdsaanbod. Het aanbod voor deze kwetsbare doelgroep is een onmisbare schakel in zorgland.
Jan Geerink is in dit hele proces de bindende schakel geweest die op de werkvloer iedereen kende, maar ook alle clienten. Zijn betrokkenheid en effectief leiderschap hebben van de Klup gemaakt wat het nu is: een hele gezonde Klup.