Jaarlijkse hardloopwedstrijd Rondje Droogh komt eraan

De jaarlijkse hardloopwedstrijd Rondje Droogh, georganiseerd door KPJ Bodegraven, zal zondag 15 september voor de 51e keer plaatsvinden. Bij het Rondje Droogh staat gezelligheid voorop, maar er wordt ook zeker gedacht aan de sportieve prestaties.

Van al dat lopen krijg je trek, daarom staat er een BBQ kraam! Als het mooi weer is zal ook Dirk Beijeman er met zijn ijskraam staan. Natuurlijk wordt er aan de kinderen gedacht. Voor hen staat er een supergave springkussen op het terrein. Alle kinderen krijgen van te voren ook nog een warming-up op muziek. Zo zullen ze goed voorbereid aan de start staan.

De hardloopwedstrijd is toegankelijk voor alle leeftijden en loopniveau’s. Er zijn wedstrijden uitgezet waarbij afstanden variëren tussen de 1 km en 5 km. Dit jaar is voor de 5e keer de Klompen Run een onderdeel van Rondje Droogh. Deelnemers rennen een parcours van 500m op Zweedse/Hollandse klompen. De winnaar gaat naar huis met de felbegeerde gouden klomp! De inschrijving  is op de J.C. Hoogendoornlaan 2, wat tevens de start en finish is, en sluit 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Inschrijven kan alleen op de dag zelf. De kosten bedragen: kinderen € 3 en volwassenen €5,-. Per deelnemer gaat er €1 naar het goede doel. Dit jaar is het goede doel, Samen Sterk Bodegraven-Reeuwijk. Samen Sterk is een maatjesproject in Bodegraven-Reeuwijk voor mensen van alle leeftijden. Meer informatie is te vinden op de site: www.kpj.nl.

Advertisements

 

Schema Rondje Droogh:

11.00 uur: Start inschrijving

12.00 uur: Start kinderloop (t/m 8 jaar) +/- 1 km

12.20 uur: Start wedstrijd junioren (9 t/m 15 jaar) 3,5 km

12.55 uur: Start wedstrijden senioren 5 km

14.00 uur: Start klompen run 500m

14.15 uur: Prijsuitreiking

14:30 uur: BBQ

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

10-09-2019 13:53