Instructies op shampooflessen

Al een decennium poog ik mij halsstarrig te verzetten tegen het onvermijdelijke: ik heb een bril nodig. Mijn vrienden en familie verzuchten dit al jaren. Bijvoorbeeld als ze me met mijn neus in de lucht en mijn telefoon op afstand een berichtje zien lezen. Of wanneer ik met een zak afbakbroodjes afhankelijk de keuken uit kom stommelen met de vraag hoe lang ze moeten. Ik weet niet waarom ik zo’n enorme weerstand heb opgebouwd tegen de opticien. Als je het me tot voor kort vroeg, zou ik hem geschaard hebben tot dezelfde categorie als de tandarts en de gynaecoloog. Ik zag hem voor me als een sadistische kale man in een witte jas met een jampotglazen-bril. Zo’n grimmige kerel die nog thuis woont en die zijn eigen oogafwijking op anderen af wil reageren. Daarom zocht ik altijd excuusjes om hard langs de opticiens aan de Kleiweg te lopen. “Zullen we even naar binnen gaan?”, vroeg mijn vriend laatst. “Hé kijk!”, krijste ik. “Uitverkoop!”, en ik maakte dat ik weg kwam. Onlangs besloot ik dat het tijd werd om mijn angsten in het gezicht aan te kijken, ware het dat ze erg onscherp voor me bleken. De opticien in kwestie was een vriendelijke vrouw die moest gniffelen om mijn paniekerige uitdrukking bij haar meetinstrument. Het duurde misschien een kwartier toen ze zei wat mijn hele omgeving inmiddels allang weet: “Je hebt een bril nodig.” (Ik hoor een massale, sarcastische: “Joh!!!” op de achtergrond.) In het Groene Hart ziekenhuis kreeg ik nog een specifiekere meting en ja, inmiddels is het zo ver; ik heb een bril! Terwijl ik dit stukje type, blijven de letters gewoon op hun plek staan! Wist u dat er op de achterkant van shampoo flessen allerlei instructies staan? Dat afbakbroodjes gemiddeld zo’n 8 tot 10 minuten op 220 graden nodig hebben? Dat contracten barsten van de addertjes onder het gras? Ik moet bekennen dat wanneer ik nu in de spiegel kijk om aan mijn nieuwe bril te wennen, ik zelfs de indruk krijg dat mijn IQ met een aantal punten is gestegen. Ik kan niet anders zeggen; wat een openbaring!

Donna

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Advertisements

Download nu deGouda app voor iOS en Android

19-05-2018 14:30