Informatieve avond voor Goudse Sportverenigingen

sportdag

Gouda – De sportwereld verandert, dat geldt ook voor de omgeving van de sportvereniging. Steeds grotere maatschappelijke vraagstukken komen op het bordje van de bestuurder. Is het nog leuk om bestuurder te zijn?

Op donderdag 30 november organiseert Sport.Gouda in het Oude Stadhuys op de Markt, een informatieve avond voor Goudse Sportverenigingen, om samen een blik te werpen op de toekomst. Er wordt deze avond gekeken naar de kansen, bedreigingen en uitdagingen die verenigingen de komende jaren te wachten staan.

Het programma van de avond
Sport.Gouda: de afdeling breedtesport heeft een fundament voor de toekomst neergelegd. Coördinator verenigingsondersteuning Rogier Zandijk laat zien hoe Sport.Gouda de verenigingen gaat ondersteunen de komende jaren.

Advertisements

NOC*NSF: Bas van der Heijden van het NOC*NSF neemt de verenigingen mee in de opzet van het www.clubmetingen.nl. Via de quickscans (korte vragenlijsten) genaamd ‘Basis op orde’ en ‘Open en ondernemend’ krijgen zij in korte tijd inzicht hoe de sportclub scoort ten opzichte van andere sportclubs in Nederland.

Johan Wakkie, oud-directeur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en huidig voorzitter van de Stuurgroep Sport en Cultuur, geeft een interactieve workshop. Naast advies over doelen stellen en het belang van sport bij de jeugd geeft hij ook tips over leiderschap, strategie, innovatie en samenwerking. Wethouder Sport, Jan Willem van Gelder heeft bij zijn workshop ook een rol.

Vooraf, tijdens en na afloop is er gelegenheid voor de Goudse sportverenigingen om onder het genot van een drankje elkaar op een informele wijze te ontmoeten.
www.sportpuntgouda.nl