IJsselkids-kinderen krijgen clinic van Nederlands waterpoloteam

Moordrecht – Samenwerken, kracht, uithoudingsvermogen en vooral heel veel plezier! BSO-kinderen van IJsselkids Kinderopvang maakten dinsdag kennis met waterpolo tijdens een bijzondere waterpoloclinic onder leiding van het Jong Oranje waterpoloteam in zwembad De Zuidplas in Moordrecht.

De clinic startte met een demonstratie van zes professionele waterpoloërs. Geconcentreerd keken de kinderen toe hoe deze enthousiaste professionals hun sport vol passie demonstreerden. Daarna was het de beurt aan de kinderen. Eerst een pittige warming-up en daarna met groepen van twintig kinderen zelf aan de slag. Met oefeningen, een parcours en daarna wedstrijdjes tegen elkaar. Een mooie kennismaking met deze watersport.

Jaar van Water
Het is het Jaar van Water voor de kinderen van IJsselkids. Dat betekent veel wateractiviteiten, een water ideeënboek, waterdagen en nog veel meer. IJsselkids is onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep is sinds juli dit jaar sponsor van het Nederlands dameswaterpoloteam. Dankzij deze sponsoring konden alle kinderen (met minimaal twee zwemdiploma’s) kennismaken met deze uitdagende watersport.

Advertisements

IJsselkids
IJsselkids is de grootste kinderopvangorganisatie in Capelle aan den IJssel, met tevens locaties in Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. “Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids stelt het kind centraal en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. IJsselkids is HKZ gecertificeerd. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.
Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl