Hun zijn… Dat is me zus… Zij is beter als mij…

Hecht jij wel belang aan taal? Kom dan absoluut donderdag 26 september om 19.30 uur naar de Denkfabriek in de Chocoladefabriek. Debatteer mee over de verandering van taal door WhatsApp, invloeden van straattaal en genderneutrale taal onder leiding van Bram van Reeuwijk.

Taal verbindt maar kan ook leiden tot discussie en onbegrip. Onderschatten we de kracht en het belang van taal? En hoe kunnen we taal inzetten om elkaar beter te begrijpen? In de Denkfabriek debatteren Gouwenaars over maatschappelijke kwesties door te praten en zo kennis, passies, overtuigingen, smaak, voorkeuren, dromen of frustraties te delen. Het gaat er niet om dat mensen gelijk krijgen, het gaat erom dat mensen gehoord worden.

Op donderdag 26 september start de eerste Denkfabriek met als thema ‘Het belang van taal’. De overige data van de Denkfabriek zijn 31 oktober met het thema ‘Hij/zij’ en 28 november is het thema ‘Duurzaamheid’. De kaartverkoop is gestart, kaarten kosten € 5,- voor bibliotheekleden en € 7,50 voor niet-leden en zijn verkrijgbaar via bibliotheekgouda.nl of aan de Servicebalie in de Bibliotheek.

Advertisements

Kijk voor meer informatie of activiteiten op www.bibliotheekgouda.nl

04-09-2019 17:00