Huldiging NK kartkampioenen

Op zaterdag 30 november 2019 was het dan eindelijk zover. De huldigingsavond van de kartkampioenen van het Nederlands Kampioenschap in Venray. Voor de 3e keer op rij bereikte de 11 jarige Tim van Elleswijk uit Waddinxveen het eindpodium. In 2017 als finalist van de Formido Talentscouting Karting, in 2018 met een 3e plaats in het Parolin Rocky Rookie klassement en dit jaar als de VICE KAMPIOEN in het algemeen klassement van de Parolin Rocky klasse.

Na een dramatische start tijdens de eerste NK wedstrijd waar Tim niet aan kon deelnemen wegens een gebroken elleboog, behaalde Tim de rest van de NK wedstrijden alleen maar top 3 posities in het dagklassement, wat uiteindelijk resulteerde in een dik verdiende 2e plaats in het algemeen klassement, oftewel, Vice Kampioen!

In totaal reed Tim dit jaar 25 kartwedstrijden en behaalde hij meer dan 20 podiumbekers.  Daarnaast werd Tim dit jaar in zijn klasse clubkampioen van Lelystad, clubkampioen bij de Kart4fun en als klap op de vuurpijl werd hij ‘Het Sporttalent van Waddinxveen’ in de categorie sporters tot en met 13 jaar. Deze laatste prijs kreeg Tim afgelopen 22 november uitgereikt tijdens het Sportgala.

In 2020 zal Tim overstappen naar een snellere kartklasse, de RK1,  waarbij de karts met snelheden van rond de 100 km per uur over de kartbanen gaan. Tim heeft ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging en hoopt al snel weer mee te kunnen gaan strijden voor de bekers. De trainers (Jorn en Youri) van het raceteam van de paddock, NXT Racing, die Tim al sinds zijn start op de buitenbanen begeleiden, zullen Tim ook in deze snellere kartklasse gaan begeleiden. De eerste clubwedstrijd vond zondag 1 december 2019 plaats op Kartcentrum Lelystad en hier bereikte Tim direct al een mooie 2e plaats.

Ook heeft Tim inmiddels zijn eerste autoraceles in een Renault Twingo achter de rug. Deze autoracelessen worden eveneens verzorgd door NXT Racing op het circuit van Venray. Wanneer Tim alle vijf racelessen heeft gevolgd, mag hij volgend jaar deel gaan nemen aan zijn eerste autorace. Op dat moment zal hij 12 jaar zijn en hoe geweldig is dat als je dan al kunt deelnemen aan een échte autorace!

Kortom, Tim heeft er een geweldig mooi racejaar op zitten, maar hij kijkt alweer uit naar zijn nieuwe uitdagingen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?