Huisarts Sharon ten Cate doneert cheque aan het GHZ

Gouda – Sharon ten Cate, voormalig huisarts in Gezondheidscentrum Goverwelle, heeft een mooi bedrag ingezameld voor de afdeling Ouderengeneeskunde van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ). Tijdens de afscheidsreceptie van haar huisartspraktijk verzocht zij haar patiënten en andere genodigden geen cadeaus mee te brengen, maar een financiële bijdrage te doen aan de Stichting Vrienden van het GHZ.

Huisarts Ten Cate heeft tijdens haar afscheidsreceptie bij Gezondheidscentrum Goverwelle een bedrag van bijna 600 euro ingezameld. Hiermee worden enkele ergonomische stoelen aangeschaft waarmee ouderen die slecht ter been zijn op een comfortabele manier uit bed kunnen komen en kunnen deelnemen aan de activiteiten in de huiskamer op de afdeling Geriatrie (Ouderengeneeskunde) van het ziekenhuis.

Vergrijzing in het GHZ

Sharon ten Cate: “Veel mensen in de regio hebben te maken met het Groene Hart Ziekenhuis. Ik ook als huisarts, maar zeker ook wel eens privé. Mijn idee om een donatie te doen aan St. Vrienden van het GHZ is eigenlijk ontstaan doordat ik het belangrijk vind dat patiënten een positieve ervaring hebben met de zorg in onze regio. De Stichting realiseert projecten in het ziekenhuis die het verblijf van de patiënt en de bezoeker zo aangenaam mogelijk maken. Met de opkomende vergrijzing in dit gebied, krijgt het GHZ samen met de huisarts een steeds belangrijkere functie in de verzorging en genezing van ouderen. Met deze donatie heb ik met behulp van mijn patiënten een steentje kunnen bijdragen aan een prettiger ziekenhuisbezoek voor ouderen.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

06-04-2018 09:25